- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διάλεξη του Μιχάλη Αδάμη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, την Τετάρτη 15-1-2020, στις 14:00΄, στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του καλλιτέχνη Μιχάλη Αδάμη με θέμα «Από τη Μεταξοτυπία στην Performance και Vice Versa».

Ο Μιχάλης Αδάμης θα μιλήσει για το πολυδιάστατο έργο του (ζωγραφική, κόμικς, ηχητικές εγκαταστάσεις, περιβάλλοντα, βίντεο, χαρακτική, μουσική και performance), τον τρόπο σύλληψης, διαμόρφωσης και εξέλιξής του και θα ερμηνεύσει τις σχέσεις που δημιουργούνται μέσα από τη διαδικασία αυτή μεταξύ δύο διαφορετικών εικαστικών μέσων, της χαρακτικής και συγκεκριμένα της μεταξοτυπίας, με την performance.

Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1980, στην Αθήνα. Το 2008 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με πτυχίο στη ζωγραφική, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα γραφικών τεχνών και τέχνης του βιβλίου, φωτογραφίας και χαρακτικής. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2004 – 2005 φοίτησε, με το πρόγραμμα Erasmus, στο University of Art & Design of Helsinki, όπου παρακολούθησε μαθήματα και εργαστήρια περιβαλλοντικής τέχνης, ζωγραφικής, κόμικς και χαρακτικής, ενώ αρχίζει να ασχολείται με περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις. Το 2013 απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στη χαρακτική από την Ανωτάτη Σχολή Κάλων Τεχνών.Από το 2010 λειτουργεί το Mephisto me studio (μεταξοτυπίας), όπου σχεδιάζει και τυπώνει αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και μπλούζες για συγκροτήματα, fanzines, ρούχα για σχεδιαστές μόδας και κατάλογους εκθέσεων. Από το 2006 ασχολείται με τη διοργάνωση D.I.Y. συναυλιών πειραματικής, avant-garde και noise μουσικής με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Phil Niblock, Vorhees, Ill Omen, E.M.I.R.S., Pulverin κ.ά.), ενώ ο ίδιος παίζει μουσική ως Adam_is. Κατά την περίοδο 2010-2012 πραγματοποίησε μία σειρά από performances στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως η Black Metal περσόνα PUTSUM. Αργότερα δημιούργησε σειρές από άλλες performances, όπως Zombie Penguin & the Glory Holes, The Cult of the Great Tentacle, The Hipsters of Mercy και Ska llhal. Είναι μέλος σε διάφορα συγκροτήματα, Manic Strip Teachers, Old Fashioned Donkeys και Idiot Stroszek. Στα τέλη του 2013 άρχισε να ασχολείται με τον κινηματόγραφο δημιουργώντας δύο ταινίες μικρού μήκους, την patchwork ταινία Metropolice και το animation DRON. Ο Μιχάλης Αδάμης ζει και εργάζεται στην Αθήνα.