- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιάννης Στρατάκης: «Καλώς να ορίσετε κε Υπουργέ…»

Με αφορμή την σχεδιαζόμενη επίσκεψη στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Υπουργού κου Χατζηδάκη και την σχεδιαζόμενη Απολιγνιτοποίηση

του Γιάννη Στρατάκη,

Περ. Συμβούλου Δ. Μακ. – Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ

π. Νομάρχη Φλώρινας

 

Καλώς να τον δεχτούμε τον Υπουργό που φροντίζει ιδιαίτερα για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας:

– Αφού καταστροφολόγησε για την Εταιρεία (ΔΕΗ) ,που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομία στην Περιοχή μας.

– Την ΔΙΕΣΩΣΕ μετά ως εκ θαύματος με συνεχιζόμενες δηλώσεις μέσα σε 1.5 μήνα.

– Μείωσε τα ελλείμματά της με την μείωση κατ’αυτόν, της έκπτωσης από 75 σε 30%- με την αύξηση του τιμολογίου στην ουσία εργαζομένων-συνταξιούχων της Επιχείρησης κατά 280%. Ζήτημα που αφορά περίπου  50.000 κατοίκους της Δ.Μ., ενώ δεν διευκρίνισε τι θα γίνει με την ισχύουσα μείωση κατά 30% που αφορά στο σύνολο των κατοίκων.Βέβαια κριτήριο δεν ήταν η διάσωση-το εξοικονομούμενο ποσό ελάχιστο συγκριτικά-αλλά ο αντιπερισπασμός, επενδύοντας στον λαϊκισμό και στη επικοινωνιακή αξιοποίηση της αρνητικής εικόνας των εργαζομένων της ΔΕΗ (ο ρόλος και η ευθύνη των συνδικάτων καθοριστική),  ως προνομιούχων έναντι της υπόλοιπης κοινωνίας.

– Που ακόμη δεν μας απάντησε για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης – Πτολεμαϊδας – Αμυνταίου και της Φλώρινας που βρίσκεται σε φάση κατασκευής και έχουν δαπανηθεί ήδη περίπου 20 εκ ευρώ ,ενώ με την κατασκευή του υπολειπόμενου έργου των 32 εκ, θα προκύψουν πάνω από 300 θέσεις εργασίας για τρία τουλάχιστον χρόνια εκτός των μονίμων κατά τη λειτουργία.

Και για να μην δουλευόμαστε με τον πακτωλό πόρων που θα διατεθούν (έφτασαν αισίως τα 4,5 δις (http://kozan.gr/archives/268570).), γιατί οι υποσχέσεις και τα λόγια πάντα περισσεύουν και δεν κοστίζουν.Όμως το πρόβλημα είναι ,πως θα απορροφηθούν και αν τα τρία (3) ουσιαστικά χρόνια μέχρι το 2023 επαρκούν για την προσαρμογή της τοπικής Οικονομίας (εκτός κι αν επαναληφτεί το θαύμα της διάσωσης της ΔΕΗ!!!!!).

Καταλαβαίνουμε την αμηχανία όσων εμπιστεύτηκαν τον κ. Μητσοτάκη στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές ,ιδιαίτερα τα ηγετικά και ιστορικά στελέχη καθώς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους που εκλέχτηκαν με  την σημαία της κυβερνώσας παράταξης,όμως:

– Άλλο να στηρίζεις μια λύση μικρής ΔΕΗ.

– Άλλο να βάζεις προς πώληση κάποιες Μονάδες λιγνίτη.

– Και άλλο να προχωράς στη βίαιη Απολιγνιτοποίηση – Θάνατο της Περιοχής, ενώ πολύ πρόσφατα μας υποσχόταν την στήριξη του Λιγνίτη και της ΔΕΗ (ομιλία κου Μητσοτάκη στη Φλώρινα στις 23-5-19))

Αν θέλουμε να διασωθεί η περιοχή ,ένα αίτημα μόνο πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να κυριαρχήσει ως Στρατηγικός Στόχος:

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αν δεν αλλάξει η χρονολογία Προσαρμογής στο νέο καθεστώς των μηδενικών ρύπων» και τότε μόνο έχει σημασία οποιαδήποτε έλευση Κυβερνητικού Αξιωματούχου στην περιοχή.