- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020.

Η κ. Πέρκα ερωτήθηκε για το τι πρόκειται να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου δήλωσε: « Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα γυναίκα… πρώτον θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να είναι είδηση το θέμα ‘γυναίκα’ αλλά δυστυχώς είμαστε εκεί. Δεύτερον, είμαστε πάλι σε ένα επικοινωνιακό κλίμα για την επιλογή γυναίκας και τρίτον, δεν μας πείθει ο κ. Μητσοτάκης που έχει κάνει ένα Υπουργικό Συμβούλιο με μόνο τέσσερις Υπουργούς-Υφυπουργούς γυναίκες και βέβαια μετά το δεικτικό σχόλιο που είχε κάνει η δημοσιογράφος του BBC,κάνοντας κριτική για την ελάχιστη παρουσία γυναικών στην κυβέρνηση του, είχε πει «θα σας βρω εγώ γυναίκες…», φαντάζομαι ότι κάθισε και έκανε ένα «εξελάκι» και έβαλε και την παράμετρο γυναίκα…Ούτως η άλλως η μικρή παρουσία των γυναικών στην πολιτική, στα Δ.Σ. και σε διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων κ.α. αποτελεί πρόβλημα για την χώρα». «Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός, αλλά χθες ήταν μία μέρα όπου η ΝΔ ήθελε επιμόνως να αλλάξει την ατζέντα…», σημειώνοντας την αποτυχία πρόσκλησης της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και την έμμεση παραδοχή λάθους της κατάργησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο χθες επανασυστάθηκε. Ερωτώμενη σχετικά με το πρόσωπο της προτεινόμενης ΠτΔ, δήλωσε: « Υπάρχουν όργανα στο κόμμα, τα οποία θα συσκεφθούν, θα αποφασίσουμε όλοι μαζί και ο Πρόεδρος Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει την απόφασή μας».

Στο δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, παρατήρησε: «Είχαμε πρόσφατα την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α., όπου δώσαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα…Ούτε κουβέντα, παρά μόνο ο κ. Τράμπ είπε ότι ο Ερντογάν είναι φίλος του. Δεν κάνει καλό στη χώρα η κυβέρνηση και η ΝΔ ως κόμμα, να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και να μην παραδέχεται, τα λάθη και τις πραγματικές συνθήκες, στα οποία μπορεί κάποιες φορές και να μην φταίει απολύτως η ίδια…». Έπειτα σχολίασε την στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ σχετικά με την εθνική γραμμή και την κοινή πλεύση απέναντι στα εθνικά θέματα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας ως σημαντική την παρουσία μας σε διεθνή φόρα και διασκέψεις, ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο, όπου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι θα στηρίξουμε μια εθνική γραμμή. Πρέπει όμως να αναγνωρίζουμε, να μην υποβαθμίζουμε…Γίνεται μια διεθνής διάσκεψη για δεύτερη φορά και η χώρα μας δεν λαμβάνει μέρος και ακούμε φωνές από την ΝΔ, που το υποβαθμίζουν». Παρατήρησε ότι συχνά για θέματα εξωτερικής πολιτικής ακούγονται διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση και επισήμανε για άλλη μια φορά την σοβαρότητα που ενέχουν τα εθνικά θέματα: «Είναι πολύ μεγάλη αποτυχία η μη συμμετοχή της χώρας, να υπενθυμίσω ότι σε αντίστοιχη διάσκεψη το 2018 στο Παλέρμο, ο Α. Τσίπρας συμμετείχε…και θα έλεγα η ΝΔ, όπως έκανε αυτοκριτική και παραδέχτηκε το λάθος συστήνοντας ξανά το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής να κάνει το ίδιο και για την εξωτερική πολιτική, να αναθεωρήσει και να ακολουθήσει την ενεργητική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…».