- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του OPEN (video)

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του OPEN την Δευτέρα20 Ιανουαρίου 2020.

Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, παρατήρησε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της χώρας είναι πολύ σοβαρά και πως η ανάλυση θα πρέπει να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Στηλίτευσε τα περί «απομόνωσης» του Ερντογάν, χαριτολογώντας πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να υποστηρίζει – σύμφωνα και με χιουμοριστικό σχόλιο της ΑΥΓΗΣ- ότι ο κ. Ερντογάν ήταν με 5-6 ηγέτες αλλά εμείς με τον υπόλοιπο πλανήτη. «Από την άλλη μεριά, εμείς έχουμε πει ότι θα έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση ως αντιπολίτευση κυρίως στα εθνικά θέματα, θα είμαστε στην εθνική γραμμή κάνοντας μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Για να αναλύουμε σοβαρά τα γεγονότα, θεωρούμε ότι η απουσία της Ελλάδας από την διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη είναι απαράδεκτη και επιμένουμε ότι η κυβέρνηση στη συνέχεια, πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να είναι σε αυτό το τραπέζι…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αμυντική συμφωνία με τις Η.Π.Α., το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει την κυβέρνηση για μη κύρωση της αλλά και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε: « Σε εκείνη τη χρονική στιγμή οι σχέσεις των δυο χωρών ήταν σε καλό επίπεδο. Υπενθυμίζω το ζήτημα με τον αγωγό EastMed,με το 3+1 όπου η Αμερική ήτανσαφώς με τα ελληνικά συμφέροντα και τα υποστήριζε. Σε μια τέτοια σχέση κάνεις μία συμφωνία. Εδώ τώρα έχουμε μια αλλαγή στάσης, ενδεικτικές οι δηλώσεις του κ. Μπράιαν που κρατάει ίσες αποστάσεις σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά…».  Επίσης, παρατήρησε ότι το ταξίδι Μητσοτάκη στην Αμερική θεωρείται αποτυχημένο και πως δεδομένης της αλλαγής στάσης των ΗΠΑ,  πρόταση είναι να γίνει μια άμυνα γιατίοι συμμαχίες και η σύναψη συμφωνιών επικυρώνονται με έμπρακτα ανταλλάγματα. «Εδώ όχι μόνο δεν πήραμε τίποτα, μας είπε ότι είναι και φίλος του ο κ. Ερντογάν…Ήταν μεγάλη αποτυχία και νομίζω ότι στην εξωτερική πολιτική θέλει περισσότερο θάρρος και πυγμή. Ναι μεν είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ…αλλά έχω κόκκινες γραμμές», σχολίασε σκωπτικά.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίας της, σχολιάζοντας το προσφυγικό ζήτημα, χαρακτήρισε απόλυτα αποτυχημένη την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. «Τόσα χρόνια έλεγε η ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους πρόσφυγες, ξέχασαν την προσπάθεια που έγινε από το 2015 που φούντωσε το προσφυγικό κύμα και τώρα είναι αντιμέτωπος ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, γιατί όταν εκτρέφεις την μισαλλοδοξία, θα την βρεις μπροστά σου…», παρατήρησε σχετικά με την τοποθέτηση της εκπροσώπου της ΝΔ. Επιβεβαίωσε ότι όπως και στα εθνικά θέματα, χρειάζεται μια ενδελεχής ανάλυση της πραγματικότητας για ένα τόσο μεγάλο θέμα που δεν λύνεται ως δια μαγείας. «Εγώ θα υπενθυμίσω, στο ίδιο πάνελ ήμουν και μου λέγατε τι γίνεται στη Μόρια που είχε τότε 5500 πρόσφυγες και λέγαμε ότι δεν είναι καλή η κατάσταση, σήμερα έχει 30000. Σε όλα αυτά υπάρχει μια εξάμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης και θεωρώ θετικό ότι έστω και αργά κατάλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας πως πρέπει να ξανασυστήσει το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής», παρατήρησε κλείνοντας πως με καταστολή και δίχως στρατηγική δεν λύνεται το πρόβλημα.