- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι «Passa Tempo» στην Οδό Ονείρων

Passa tempo

Όλα ξεκίνησαν πριν από κάποια χρόνια, όταν μια κοινή αγάπη έφερε αυτούς τους τέσσερις μουσικούς κοντά… Η αγάπη αυτή λεγόταν Gypsy Jazz.

Έτσι λοιπόν, δύο manouche κιθάρες, ένα βιολί κι ένα κοντραμπάσο, με οδηγούς τη μουσική του S. Grappelli και του D. Reinhardt, έφτιαξαν τους Passa tempo.

Από τότε μας ταξιδεύουν με τη μουσική τους στο Παρίσι του ’30 και του ’40, χωρίς όμως να εγκαταλείπουν αγαπημένα τραγούδια της ρεμπέτικης, και όχι μόνο, ελληνικής μουσικής. Τα πειράζουν, τα μαγειρεύουν και μας τα παρουσιάζουν ξαναγεννημένα, μαζί με ήχους Swing και Waltz, Tango και Bossa.

Σ’ αυτό το ταξίδι , έγιναν παρέα με τους «Φίλους της παραλίας», και χορέψαμε μαζί κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στον Κήπο της Μεσογείου…Γιόρτασαν μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, καλεσμένοι του Γάλλου Πρόξενου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και μας σύστησαν τον βιρτουόζο Γάλλο κιθαρίστα Christophe Astolfi, σ’ ένα μοναδικό Master Class Manouche κιθάρας…

Καλωσόρισαν, με τον Δήμο Παύλου Μελά το Φθινόπωρο, λαμβάνοντας μέρος στο Φεστιβάλ «Σεπτέμβριος όπως Πολιτισμός»…

Στήριξαν το έργο του Συλλόγου ΑΕΛΙΑ για τον καρκίνο του μαστού, κάτω από τις φωταγωγημένες Ροζ Ομπρέλες της Παραλίας…

Έκλεισαν την 3η Art Thessaloniki Fair στη ΔΕΘ και άναψαν τα Χριστουγεννιάτικα Φώτα στην Κατερίνη…

Έντυσαν μουσικά σημαντικές εκδηλώσεις όπως την «Επίμονη Τέχνη 3» στο μαγικό Μπενσουσάν Χαν και το Δείπνο του Κέντρου Unesco για τη Μακεδονική Κουζίνα…

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ανοιχτή συναυλία στον αίθριο χώρο του, με τους Passa tempo για το κοινό της πόλης, με αφορμή των εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019.

Τους γνωρίσαμε λίγο καλυτέρα μέσα από συνεντεύξεις τους, σε τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιόφωνα της πόλης και μοιραστήκαμε όμορφες στιγμές σε γνωστά, αγαπημένα στέκια, όπως το Duende Jazz Bar, το Biscotto coffee+, Το Νέον – Καλλιτεχνικό καφενείο… Και το ταξίδι συνεχίζεται…

Passa tempo

Τέσσερις μουσικοί, ωθούμενοι από την αγάπη τους για την Gypsy Jazz και την μουσική των δεκαετιών ’30 – ’40, ενώνονται και συμπράττουν δημιουργώντας τους Passa tempo. Θα τους ακούσουμε να ερμηνεύουν σε πρωτότυπες διασκευές , κομμάτια Retro, Swing και Jazz, Tango και Blues, «πλεγμένα» με τη ρεμπέτικη μουσική, τα γαλλικά Chansons και την Gypsy Jazz του Django Reinhardt και του Stephane Grappelli. Οι «Passa tempo» είναι οι: Αλέξανδρος Καλλιφατίδης (φωνή, κιθάρα), Νάκης Πετρόπουλος (κιθάρα), Γιάννης Ποιμενίδης (βιολί), Γιώργος Νεράντζης (κοντραμπάσο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οδός Ονείρων

Λεωφόρος Καραμανλή 66, Φλώρινα

Ώρα έναρξης: 22:30

Ελάχιστη κατανάλωση: 8 ευρώ

Τηλ κρατήσεων: 23850 23332