- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανησυχία και αγωνία από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Με ξαφνικό θάνατο απαξιώνουν και διαγράφουν 200 χρόνια προσφοράς και ιστορίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Τελικά αποδείχτηκαν εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Οργανισμού. Όπως φαίνεται μετά από 8 μήνες διακυβέρνησης και ενός υποτυπώδους προσχηματικού διαλόγου, όχι μόνο σχέδιο δεν  παρουσίασαν αλλά ούτε μια πρόταση.

Αντίθετα  όπως δείχνουν οι τελευταίες τους αποφάσεις οδηγούν σε ξαφνικό θάνατο την διανομή. Πλέον εάν δεν αποσύρουν άμεσα το σχέδιο διάλυσης ουσιαστικά της διανομής, σημαίνει ότι η ταχυδρομική εξυπηρέτηση αντί να είναι σε καθημερινή βάση θα γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.

Γίνεται σαφές ότι οι ιδιωτικές curier ετοιμάζονται για πάρτι. Μετά την κακοδιαχείριση, την απαξίωση και κατασυκοφάντηση του Οργανισμού και των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης ότι έχει σχέδιο διάσωσης του Οργανισμού, ακούσαμε πριν λίγες ημέρες από το βήμα της βουλής τον αρμόδιο υπουργό να αποκαλύπτει ότι τώρα θα καταρτίσουν σχέδιο. Αφού δεν έχουν ακόμα μετά από 8 μήνες σχέδιο, αποφάσισαν να διαλύσουν ουσιαστικά την διανομή, να οδηγήσουν την ποιότητα στα τάρταρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν και ανησυχούν για τον κατήφορο και την απαξίωση του Οργανισμού, στην οποία οδηγούν οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί της Διοίκησης. Έχουν προ πολλού επισημάνει την σοβαρότητα της κατάστασης και έχουν καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγει ο Οργανισμός από το αδιέξοδο. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι απαιτούνται άμεσα να ληφθούν θεσμικές και πολιτικές αποφάσεις για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των ΕΛΤΑ.

Τους καλούμε να αποσύρουν άμεσα την πρόταση-έκτρωμα, που το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει είναι η διάλυση της διανομής. Διαφορετικά και η δικιά τους πρόταση θα έχει την τύχη παρόμοιων προτάσεων και κατέθεσαν και οι προηγούμενοι, η  πραγματικότητα θα την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΡΑΝΑΣ