- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δήλωση της Πέτης Πέρκα σχετικά με την διαγραφή των δύο υπό ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Φλώρινας από τα επιστημονικά πεδία

Σήμερα Τετάρτη 12/02/2020, βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ 347/7-2-2020 με το οποίο διαγράφονται από τους πίνακες επιστημονικών πεδίων των μηχανογραφικών, τα 37 Τμήματα που είχαν ιδρυθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ανεστάλη η λειτουργία τους με το άρθρο 33 του Ν.4653/2020-μέχρι να επανεξεταστούν από τη νεοσύστατη ΕΘΑΑΕ- από την κ.Κεραμέως,αφού πρώτα εξίσωσε τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ στο άρθρο 50 του ίδιου νόμου.

Συντελείται λοιπόν, ηπράξη δεύτερη, που έρχεται και επισφραγίζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ για ξήλωμα του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και ό,τι αυτός προσπάθησε να αναδείξει ως συγκριτικό πλεονέκτημα της κάθε περιοχής. Οι προσπάθειές μας για μια νέου τύπου ανάπτυξη που θα οδηγήσει την Περιφέρεια σε εκμετάλλευση των δυνατοτήτων και πηγών της, σε συνεργασία με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, βρίσκουν το ανάχωμα της καςΚεραμέως και των συνεργατών της. Στην χειρότερη στιγμή, μιας άναρχης, βίαιης και δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίησης, το έργο της απορρύθμισης του Περιφερειακού Πανεπιστημίου συνεχίζεται ακάθεκτα.

Ουσιαστικά, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του οικονομικού μαρασμού που προδιαγράφεται και της προετοιμάζουν, χάνει έξι (6) νέα Τμήματα –με την Φλώρινα να χάνει το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής. Η αδικία που συντελείται στις πλάτες των Δυτικομακεδόνων και των Φλωρινιωτών, δεν πρέπει να μας αφήσει αμέτοχους/ες.

Για τρίτη φορά, μετά από δύο (2) Σχέδια Αθηνά και έπειτα από τις εξαγγελίες για μια βεβιασμένη και δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίηση, οδηγούν την περιοχή μας σε πλήρη απαξίωση. Η Φλώρινα αγαπά το Πανεπιστήμιό της, τους φοιτητές/τριες της και το παραγωγικό της δυναμικό. Ας διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα