- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Με σκοπό την ανάδειξη των αξιών του υγροτόπου των Πρεσπών και την ανάγκη προστασίας του, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών διοργάνωσε και φέτος δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου επισκεφθήκαμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών ενώ συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση. Το προσωπικό του Φορέα, εκτός από οργανωμένα Προγράμματα Ερμηνείας Περιβάλλοντος που υλοποιούνται στην Πρέσπα, είναι εφικτό να επισκέπτεται σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίησή τους για τις αξίες του υγροτόπου μας.

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, οι λιλιπούτειοι μαθητές του νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού Δήμου Πρεσπών, γνώρισαν τον υγρότοπο των Πρεσπών με δράσεις που υλοποιηθήκαν στο σχολείο τους. Δεν είναι άγνωστα τα τσιρόνια, τα φασόλια, οι πελεκάνοι και τα νερόφιδα για τα μικρά παιδιά της Πρέσπας. Μέσα από τα επαγγέλματα των γονιών τους ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το νερό στον υγρότοπο της Πρέσπας! Ψαράδες ψάρεψαν μικρά τσιρόνια και γεωργοί πότισαν τα φασόλια τους από τη Μικρή Πρέσπα.. Είναι το νερό αρκετό στον υγρότοπο;