- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γ. Δασταμάνης: «Συντάσσομαι με τους δημάρχους που αποχώρησαν και προτείνω τον Βασίλη Γιαννάκη ως εκπρόσωπο στη διυπουργική»

Ο Γιώργος Δασταμάνης, πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και δήμαρχος Γρεβενών στη συνεδρίαση της Παρασκευής συντάχθηκε με τους δήμαρχους των ενεργειακών δήμων, οι οποίοι αποχώρησαν από την ημερίδα του Σαββάτου παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου. «Δεν μπορείς να μιλήσεις σε ένα 4 λεπτο». Από δω και πέρα ξεκινάει η συζήτηση, τόνισε, ζητώντας να μπει εκπρόσωπος στη διυπουργική ο Βασίλης Γιαννάκης, πρόεδρος των ενεργειακών δήμων.

Στην ημερίδα, συνέχισε, δεν υπήρχε πρόσκληση για την ΠΕΔ, το αρμόδιο όργανο για να συγκεντρωθούν όλοι οι δήμαρχοι και να κινηθούν με ενιαία στάση. Πρότεινε μάλιστα να γίνει άμεσα μια ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση, μια ουσιαστική συζήτηση και να υπάρχει ενιαία γραμμή, αρχικά με τη συμμετοχή μόνο των δημάρχων και στη συνέχεια ανοιχτή. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση είναι οι ενεργειακοί δήμοι, τόνισε σε κάθε τόνο ο Γιώργος Δασταμάνης.

Φιλιώ Μπτούρη – Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή: prlogos.gr