- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η κεντρική εκδήλωση για την 71η επέτειο της Μάχης της Φλώρινας (video, pics)

Με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ηλία Δ. Μογλενίδη, Υποψήφιο Διδάκτορα του Τομέα Ιστορίας, Δόγματος, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κεντρική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για τη συμπλήρωση 71 χρόνων από τη Μάχη της Φλώρινας.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Μογλενίδη ήταν «Η Μάχη της Φλωρίνης: Ιστορική, Στρατιωτική και Εκκλησιαστική προσέγγιση» και καθήλωσε για περίπου μία ώρα τους παρευρισκόμενους, με το πλήθος των στοιχείων που παρέθεσε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Φλώρινας, Ταξχο ε.α. Δημήτριο Σωτηρίου και το χαιρετισμό του διευθύνοντος συμβούλου της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγο ε.α. Ιωάννη Δεβούρο.

Έκλεισε δε, με την τοποθέτηση του 99χρονου πλέον Στρατηγού ε.α., Κωνσταντίνου Κόρκα, που έζησε και πρωταγωνίστησε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Ηλίας Μούλελης και ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας.