- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η παρουσία του ΣΟΧ Φλώρινας στους διεθνείς αγώνες αλπικού U14 και στο Κύπελλο Ελλάδος στον Παρνασσό (pics)

Ο Ε.Ο.Σ. Λάρισας και ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών διοργάνωσαν με επιτυχία στις 22 και 23 Φεβρουαρίου το Κύπελλο Ελλάδος και Διεθνή Αγώνα Παίδων1 Κορασίδων1 (U14).

Το Σάββατο έλαβε χώρα το αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης (SL) και την Κυριακή το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης (GS). Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κάτω από αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν περίπου 85 αθλητές από όλα τα σωματεία της Ελλάδας.

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με οκτώ (8) αθλητές και αθλήτριες. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πίστα Βάκχος στα Κελάρια.

Την πρώτη μέρα των αγώνων η πολύ κακή χάραξη της πρώτης διαδρομής, έβγαλε εκτός 26 αθλητές και αθλήτριες. Από την ομάδα του ΣΟΧ μόνο ο Άγγελος Αποστολίδης κατάφερε να περάσει στην δεύτερη διαδρομή και να τερματίσει. Πολύ καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα την δεύτερη μέρα στο γιγαντιαίο, συγκεκριμένα είχαμε για σλάλομ και γιγαντιαίο αντίστοιχα: Ζάρου Μελίνα (DSQ, 29), Πετρίδου Δέσποινα (DSQ, 10), Σιάμκουρη Ευριδίκη (DSQ, DSQ), Βελλίδου Έρρικα (DSQ, 33) και Αποστολίδης Άγγελος (20, 22), Μούλελης Βασίλειος (DSQ, 17), Τόττης Δημήτριος (DSQ, 23). Άτυχος στάθηκε ο Δούμτσης Άγγελος, μια και ένα διάστρεμμα στην προπόνηση της Παρασκευής δεν του επέτρεψε να συμμετέχει στους αγώνες. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά και ελπιδοφόρα για μια χρονιά που κρίνεται δια μακρόν η χειρότερη από άποψη χιονιού στην Φλώρινα με αποτέλεσμα το πρόγραμμα των προπονήσεων του Αλπικού να υπολείπεται κατά το ήμισυ του προγραμματισμού του.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους μικρούς αθλητές, τους γονείς τους και τον προπονητή τους Δούμτση Κυριάκο θερμά συγχαρητήρια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον έφορο Αλπικού Σαχινίδη Βασίλη που επιβλέπει και συμμετέχει προσωπικά στο προπονητικό πρόγραμμα της αγωνιστικής ομάδας και καλή συνέχεια στην προετοιμασία των αθλητών για τους Πανελλήνιους Αγώνες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων www.eoxa.gr

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος