- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η βασιλόπιτα του ΦΟΟΦ (video, pics)

Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν το πρωί της Κυριακής τα μέλη και οι φίλοι του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, στο χώρο του τουριστικού περιπτέρου του Φ.Ο.Ο.Φ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

Θερμό καλωσόρισμα προς όλους απηύθυνε ο γενικός γραμματέας, Κοσμάς Ρούφας, και ακολούθησε η πρόεδρος, Βαλίνα Ρόζα, που αναφέρθηκε στα 60 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου και στις εκδηλώσεις που προετοιμάζονται για τον εορτασμό τους με σημείο αναφοράς τον πρωτεργάτη και ιδρυτή του ΦΟΟΦ Ηλία Βυζάντη.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε δύο ορειβάτες. Πρώτος βραβεύτηκε ο Νικόλαος Ρούφας για την κατάκτηση της κορυφής Vidikovec, υψομέτρου 2.004 μέτρων και η απονομή έγινε από το μέλος του συλλόγου Βαγγέλη Ταμουτσέλη. Ακολούθησε η βράβευση του Λεωνίδα Καλυβιάνου για την κατάκτηση της κορυφής Mouzala, υψομέτρου 2.925 μέτρων και η απονομή έγινε από τον πρώην πρόεδρο Σπύρο Κύρου.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Χάτζιος, ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κώστας Ρόζας, ο διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Νικόλαος Γκόνης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης κ.ά.