- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λαμπρό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ.κ. Θεοκλήτου

Ρεπορτάζ: Νίκος Κωνσταντινίδης

Φωτογραφίες: Ζήσης Στάμκος

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τελέστηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμωνος Φλωρίνης, επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος καθώς και ο οικείος ποιμενάρχης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος, ο οποίος με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στην αρετή της ταπείνωσης και της μετάνοιας, με τις οποίες συνέδεσε και το πρόσωπο του εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πλειάδας ιερέων τόσο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης όσο και άλλων Μητροπόλεων, καθώς και πλήθους κόσμου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε λαμπρό συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, ο οποίος με θεολογικό τρόπο ανέλυσε τη σύγχρονη μαρτυρία των ανθρώπων για τον Χριστό.

Συγκεκριμένα παρότρυνε τους πιστούς να ομολογούν τον Κύριο στον αδερφό και στον συνάνθρωπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν παρούσα σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών που βρέθηκαν εκεί για να ευχηθούν στον οικείο Ποιμενάρχη τους.

Τέλος ο εορτάζων Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό τους, καθώς και στον αγαπημένο λαό της Επαρχίας του.

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ