- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Α.Π.Σ. Ελπίδες Αμυνταίου έκοψε τη βασιλόπιτά του (pics)

Μέσα σε ζεστό και οικογενειακό κλίμα, ο Α.Π.Σ. Ελπίδες Αμυνταίου Ελπίδων, έκοψε με τις ευλογίες του πατρός Γεωργίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Λιάσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου, κ. Κων/νος Θεοδωρίδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου, κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αμυνταίου, κ. Ευάγγελος Μακρής, ο πρόεδρος του ΔΑΚ Αμυνταίου, κ. Θωμάς Τζήγας και ο Δημοτικός σύμβουλος, κ. Αποστόλης Θεοδώρου.

Επίσης στην αίθουσα παρευρέθηκε σύσσωμο, το Δ.Σ. του Συλλόγου, η επιτροπή διαχείρισης των τμημάτων χειροσφαίρισης, αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων, προπονητές, καλλιτέχνες των τμημάτων ζωγραφικής και φυσικά γονείς και συνοδοί των παιδιών.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και έφορος των τμημάτων Παύλος Μπούρης, αφού απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της παρουσίας των Ελπίδων Αμυνταίου σε όλες τις κατηγορίες (ενηλίκων και ανηλίκων) της χειροσφαίρισης. Επίσης αναφέρθηκε και στην φετινή ένταξη, ενός αθλητικού τμήματος από ηλικίας 3 έως 5 χρονών που ασχολούνται με μουσικοκινητικα παιχνίδια υπό την φροντίδα γυμνάστριας του Σύλλογο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους στέκονται κοντά στον σύλλογο και κατ’ επέκταση στα παιδιά.

Παράλληλα ο γραμματέας του συλλόγου αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του πολιτισμού μέσω των τμημάτων μαθημάτων ζωγραφικής ενηλίκων και ανηλίκων που γίνονται για τρίτη συνεχή χρονιά με την καθοδήγηση του Βασίλη Ελευθεριάδη, απόφοιτου σχολής καλών τεχνών, όπου τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα πραγματοποιήθηκε και έκθεση ζωγραφικής με 150 έργα των καλλιτεχνών του τμήματος

Τέλος ο γραμματέας του συλλόγου Παύλος Μπούρης ανήγγειλε και την έναρξη των τμημάτων θεατρικής αγωγής παιδιών και εφήβων με την θεατρολόγο Άννα Κέρλοβα και δημιουργία και τμημάτων ρομποτικής.

Κατόπιν τον λόγο έλαβαν οι επίσημοι, οι οποίοι επισήμαναν την ανάγκη αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος για το άθλημα που ανέδειξε το Αμύνταιο, υπογράμμισαν τα οφέλη του αθλητισμού στη ζωή των παιδιών, εκθείασαν το έργο όσων εμπλέκονται στο διοικητικό κομμάτι και για τον εμπλουτισμό με τα πολιτιστικά δρώμενα του συλλόγου σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, καθώς και τους γονείς που στηρίζουν την αθλητική και πολιτιστική διαδρομή των παιδιών τους.

Τυχερές τις εκδήλωσης ήταν οι αθλήτριες του συλλόγου μας Αγνή Αντωνιάδου και Ξανθίππη Καπετανοπούλου οι οποίες έτυχαν το φλουρί, κερδίζοντας ένα συμβολικό χρηματικό ποσό και μια αθλητική φόρμα.