- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για τη συντήρηση και καλλωπισμό του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου (pics)

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την επίλυση σοβαρών και ουσιαστικών προβλημάτων του σχολικού κτηρίου, που ανέπτυξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, από το Μάιο του 2018 και με την σύμφωνη γνώμη του διευθυντή κ. Βασιλείου Τραϊνού, το παραγόμενο έργο αποδείχτηκε εξαιρετικό.

Κύριο μέλημα μας, η ανανέωση της πρόσοψης  του σχολείου, διότι όπως εμφανώς δείχνουν οι φωτογραφίες, η άσχημη αυτή εικόνα που επικρατούσε έπρεπε επιτέλους να αποκατασταθεί.

Να επισημάνουμε πως ο πρωταρχικός στόχος μας είχε ήδη επιτευχθεί με την εικαστική παρέμβαση στο εξωτερικό περιβάλλον – εννοώντας την καλλιτεχνική πινακίδα που δημιούργησε και μας δώρισε ο ζωγράφος κ. Γεώργιος  Πανταζής το Σεπτέμβριο του 2018, η οποία όμως ήταν αδύνατο να τοποθετηθεί σε μία τόσο ρυπαρή και τραυματισμένη από ακαλαίσθητα συνθήματα κι άναρχα γκράφιτι επιφάνεια. Αναγκαστικά αποθηκεύτηκε σε μια αίθουσα του σχολείου και «περίμενε στωικά» την κατάλληλη στιγμή.

Αφού διαπιστώθηκαν οι ζημιές και τα προβλήματα,  τόσο λειτουργικά όσο κι αισθητικά – ξεκινήσαμε τον 1ο κύκλο εργασιών για την άμεση συντήρηση και τον καλλωπισμό της πρόσοψης του κτηρίου.

Σύμμαχοι στην προσπάθεια μας αυτή στάθηκαν καταστηματάρχες κι επαγγελματίες του τόπου μας που με τα υλικά τα οποία μας χορήγησαν και με την εθελοντική εργασία τους, καταφέραμε να το μεταμορφώσουμε στην κυριολεξία, μέχρι τον Ιούνιο του 2019 και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά!

Όλες οι απαραίτητες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη βάση και την όψη του σχολικού κτηρίου:

– Από τους οικοδόμους κ. Αναστάσιο Βίτη και κ. Αναστάσιο Γιάνκου.

– Η αντικατάσταση /τοποθέτηση των διαλυμένων υαλότουβλων στη βόρεια πλευρά από τον κ. Αλέξανδρο Γκιναϊ.

Οι δωρεές των οικοδομικών υλικών από τις επιχειρήσεις: 

– Αφοί Οικονόμου 

– Αμμορυχεία Α. Καρύδη 

– Τεχνικό Γραφείο Αλέξανδρος Καρακούκας

Και

– από τον τέως αντιδήμαρχο Φιλώτα κ. Ιωάννη Χατζητιμοθέου.

– η δωρεά των λευκών μαρμάρων από την επιχείρηση του κ. Ανδρέα Ιωαννίδη.

– η επιτοίχια επανατοποθέτηση και στήριξη των μεταλλικών υδρορροών που αιωρούνταν καθώς και η αποκατάσταση των απολεσθέντων με πλαστικές που έγιναν αφιλοκερδώς από τον κ. Βαλάντη Κωστόπουλο.

– οι ενώσεις και η τοποθέτηση μικρότερων σωληνώσεων από τον υδραυλικό κ. Μηνά Τσαμπάζη.

– η δωρεά χρωμάτων εξωτερικού χώρου από το κατάστημα του κ. Γιώργου Γεωργία, αποτέλεσαν την έμπρακτη συμβολή και στήριξη του εγχειρήματος μας, ολοκληρώνοντας έτσι όλες τις επιδιορθώσεις επιτυχώς.

Πλέον σε αυτόν τον καμβά μπορούσαμε να συνεχίσουμε με τον ελαιοχρωματισμό και το ρόλο αυτό, τον ανέλαβε ο επαγγελματίας κ. Ευάγγελος Δισλίας, η βοήθεια του οποίου υπήρξε πολύτιμη. Εργάστηκε άοκνα με φοβερό επαγγελματισμό δίνοντας έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. Κι ως απόδειξη της μεγαλοψυχίας του, εξαρχής  προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς για το βάψιμο της μισής πρόσοψης.

Αναγνωρίζοντας την ευγενική χειρονομία του και τις ανιδιοτελείς προθέσεις του, τον ευχαριστούμε εγκάρδια.

Η συνδρομή του ανυψωτικού μηχανήματος του Δήμου Αμυνταίου ήταν καθοριστική για την εξέλιξη των εργασιών γι’ αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον τέως Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Κων/νο Θεοδωρίδη που μερίμνησε ,τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας στα Στέγαστρα κ. Αναστάσιο Κατσουπάκη για τη διάθεση του οχήματος καθώς και τον οδηγό/ χειριστή κ. Παναγιώτη Μάρη.

Να σημειωθεί επίσης πως το μισό της δαπάνης για την αγορά των χρωμάτων  καλύφθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου μας, μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας. Ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Τραϊνό καθώς και τον αναπληρωτή Διευθυντή κ. Νικόλαο Οικονόμου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του Συλλόγου και πίστεψαν στις προθέσεις και στις πράξεις μας.

Αφού ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος των εξωτερικών εργασιών, στη συνέχεια ένας νέος κύκλος παρεμβάσεων ξεκίνησε, αυτή τη φορά στο εσωτερικό του ισογείου. Ο Δήμος Αμυνταίου  αγκάλιασε» την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον τέως Δήμαρχο Αμύνταιου κ. Κων/νο Θεοδωρίδη για την ανταπόκριση του στο αίτημα μας να βαφτεί εσωτερικά το σχολείο (ενιαίος χώρος εισόδου και μουσικά δωμάτια αρμονίας και εκμάθησης οργάνων).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να απευθυνθούμε και στον τέως Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Αβραμίδη που ήταν υπεύθυνος για την άμεση υλοποίηση του έργου αλλά και για την εγκατάσταση της βάσης ποδηλάτων στα προαύλιο του σχολείου για τους μαθητές μας.

Επίσης να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας:

– στην κ. Σοφία Λοβάτση που στήριξε με την οικονομική συνδρομή της όλες τις εργασίες αποκατάστασης κι ελαιοχρωματισμού της Γ’ τάξης του Λυκείου μας

– στην αξιόλογη ζωγράφο της Ορθοδοξίας κα. Βασιλική Γεωργακοπούλου που ανιδιοτελώς αγιογράφησε την εικόνα του Παντοκράτωρ Χριστού, διαστάσεων 50χ60cm και τοποθετήθηκε στο χώρο εισόδου του σχολικού κτηρίου.

– στον κ. Αναστάσιο Τζέλη για την δωρεά του επιτοίχιου ρολογιού που στολίζει λειτουργικά τον ίδιο χώρο.

Ωστόσο ο Σύλλογος μας με το μικρό βαλάντιο του συμπλήρωσε και κάλυψε πολλάκις απαιτούμενα έξοδα που ανέκυψαν γι’ αυτό κι ευχαριστούμε από καρδιάς γονείς και κηδεμόνες που ήταν συνεπείς με τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Σύλλογο (ετήσια συνδρομή).

Τέλος ολοκληρώσαμε την εθελοντική δράση μας με τη γενική καθαριότητα τόσο στο ισόγειο του κτηρίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Έτσι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο  του 2019, βρήκε το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ανανεωμένο, καθαρό, περιποιημένο έτοιμο να φιλοξενήσει μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα αφού καταφέραμε να συσπειρώσουμε τόσες δυνάμεις γύρω μας, που «έχτισαν» τη δράση μας, μετατρέποντας το σχολείο σ’ ένα πραγματικό στολίδι.

Με τιμή το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Παπαβασιλείου Δ. Μαρία

Η γραμματέας

Καραγιάννη Ελένη

Η ταμίας

Τερζανλίδου Ευτέρπη

Τα μέλη

Σκεφοπούλου Αργυρώ, Παπαλουϊζάκη Δέσποινα