- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Φλώρινα η πανελλαδική εκστρατεία «Σε εΝΔιαφέρει» για τη δωρεά μυελού των οστών (video, pics)

Απόλυτα επιτυχημένη και με μαζική συμμετοχή ήταν η εκδήλωση ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Φλώρινας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Σε εΝΔιαφέρει» της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας και σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Win Cancer.

Κεντρικός στόχος η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών, ώστε να διαδοθεί το πόσο σημαντικό, αλλά και πόσο εύκολο είναι να γίνει κανείς εθελοντής δότης, καθώς και να τονιστεί η αξία του εθελοντισμού και η σημασία της ενημέρωσης, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας, Θωμάς Θεοδώρου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου. Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας. Πίστη Κρυσταλλίδου, η οποία μίλησε αναλυτικά για την εκστρατεία ζωής «Σε εΝΔιαφέρει».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιατρός – παθολόγος Ηλίας Σταυρίδης, ο οποίος με απλά λόγια ανέπτυξε το θέμα «Δότης αιμοποιητικών κυττάρων – Αλήθειες και μύθοι» και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, το πιστοποιημένο προσωπικό της εθελοντικής ομάδας «Ανδρόνικος» συνέλεξε δείγματα από δεκάδες πολίτες.