- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Άλλο ένα συνέδριο παρωδία ετοιμάζει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Άλλο ένα συνέδριο που θα απουσιάζουν οι συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες δεν θα υπάρχει ουσιαστική συζήτηση των αντιπροσώπων των εργαζομένων, με διαδικασίες fast track που εκφυλίζουν την λειτουργία των οργάνων . Με πρακτικές που θα ζήλευαν και οι συμμορίες της μαφίας ετοιμάζουν ένα συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο, με την παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων και καλεσμένους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και υπουργούς , έφτασαν να καλέσουν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Οι μόνοι που δεν έχουν καλέσει σε αυτό το συνέδριο θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Για να πούμε την αλήθεια η παρουσία του Πρωθυπουργού είναι απολύτως ταιριαστή δίπλα στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αφού εξυπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των σχεδιασμών όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια. Η ομάδα αυτή που υπονόμευσε ανοιχτά την απεργία των εργαζομένων για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 18 Φλεβάρη φτάνοντας να πει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος για απεργία», δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο έτσι ώστε να πάρει ξανά την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους, είναι εντελώς απομονωμένοι και ανυπόληπτοι για το σύνολο της εργατικής τάξης, δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και έχει καταντήσει πλέον θλιβερή η προσπάθειά τους να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Στην πραγματικότητα η απόφαση που πήραν είναι να μην γίνει συνέδριο. Ξανά , όλη η ευθύνη είναι δική τους. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αγωνιστούν απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύει τους αγώνες μας. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.