- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Βιωματικό εργαστήρι πρώτων βοηθειών στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας (video, pics)

Ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήρι πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, από εθελοντές του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Kids save lives» και με πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» του Σχολείου.

Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Kids save lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» στοχεύει στη διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός δικτύου απινιδωτών σε δημόσιους χώρους.

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι εκπαιδεύτηκαν τα παιδιά της ομάδας «Μικροί διασώστες», καθώς και εκπαιδευτικοί της περιοχής.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Σεχίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος.

Οι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και εθελοντές του «Kids save lives», Δημήτρης Βαμβακάς και Μαρία Δεληγιάννη, έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το εργαστήρι με επιτυχία.

Σε δηλώσεις της η κα Δεληγιάννη είπε: «Εκπαιδεύουμε παιδιά σχολικής ηλικίας στα ελληνικά σχολεία, καθώς και εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα αυτό «τρέχει» από το 2010 και τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύουμε πλέον με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας εκπαιδευτικούς και παιδιά στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στις πρώτες βοήθειες. Σήμερα εκπαιδεύουμε την ομάδα «Μικροί διασώστες» της Φλώρινας, καθώς και εκπαιδευτικούς της περιοχής ενώ αύριο θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Σχολείου. Καταθέσαμε επίσης μία πρόταση στην Υπουργό Παιδείας, η οποία με τη σειρά της κατέθεσε αυτήν την πρόταση στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να εκπαιδεύουν τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Ο Μιχάλης Χάτζιος χαρακτήρισε εξαιρετικά πολύτιμη την εκδήλωση ενώ πιο συγκεκριμένα είπε: «Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον όμιλο «Μικροί διασώστες φυσικών καταστροφών» του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας ήταν πραγματικά εξαιρετικά πολύτιμη. Τα παιδιά έμαθαν να σώζουν ζωές, ίσως το πιο σημαντικό μάθημα που μπορούν να μάθουν στο σχολείο. Έμαθαν τη χρήση του φορητού απινιδωτή, έμαθαν να παρέχουν θωρακικές συμπιέσεις, έμαθαν να βοηθούν στην περίπτωση του πνιγμού και άλλα τόσα σημαντικά πράγματα. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ενημερωμένους και χρήσιμους πολίτες με γνώσεις παροχής βοήθειας στο συνάνθρωπο. Τους αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια».