- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αφαίρεση τατουάζ

Χιλιάδες άτομα, κάθε χρόνο, υποβάλλονται σε διαδικασίες αφαίρεσης τατουάζ αφού μετά το μετανιώνουν. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και τη συγκίνηση του διαφορετικού, ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων συνειδητοποιούν ότι έχουν διαπράξει ένα λάθος ή απλά έχουν βαρεθεί την εικόνα τους με το εν λόγω τατουάζ, λόγω διάφορων παραγόντων και θέλουν να αφαιρεθεί άμεσα χωρίς πόνο. Η αφαίρεση τατουάζ είναι πλέον γεγονός καθώς η τεχνολογία, πιστή στις απαιτήσεις της εξέλιξης των πραγμάτων, ικανοποιεί και τις πιο απαιτητικές ανάγκες.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγούμε από τα τατουάζ. Μερικές από τις τεχνικές αφαίρεσης τατουάζ είναι:

Χειρουργική εκτομή: με χειρουργικό τρόπο, εγχέεται αναισθητικό και το τατουάζ κόβεται από το δέρμα, με τη χρήση νυστεριού. Στη συνέχεια, το περιβάλλον δέρμα ράβεται πάλι και καλύπτεται το οποιοδήποτε σημάδι ή ουλή από το δερματολόγο. Η διαδικασία είναι ιδανική μόνο για μικρότερα τατουάζ. Αν και το μεγάλο τατουάζ μπορεί επίσης να αφαιρεθεί, στη συνέχεια ίσως χρειαστούν μοσχεύματα δέρματος για να καλυφθούν οι μεγάλες επιφάνειες από την αφαίρεση μεγάλων σχεδίων. Οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία είναι εξαιρετικά επιρρεπείς σε μολύνσεις και ουλές, γι’ αυτό το λόγο οφείλουν να επιλέξουν τον καλύτερο επαγγελματία που θα φροντίσει από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μερικοί ασθενείς προτιμούν την κάλυψη του τατουάζ τους και όχι την ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Η μερική κάλυψη του τατουάζ είναι, συγκριτικά με την άλλη μέθοδο, λιγότερο επώδυνη, ανέξοδη και δεν χρειάζονται ν αρκετοί μήνες για τη αποθεραπεία. Μερικοί καλλιτέχνες τατουάζ ειδικεύονται σε συγκαλύψεις και παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, αν και το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε μια δερματολογική κλινική και να απαλλαγείτε οριστικά από το τατουάζ που πλέον δυσχεραίνει την κοινωνική σας ζωή και σας προβληματίζει ως προς την εμφάνιση και την εικόνα σας.

Κρέμες αφαίρεσης τατουάζ: Μια κρέμα αφαίρεσης τατουάζ είναι ο πιο ανέξοδος τρόπος για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ, ακόμη και μόνοι σας. Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα εταιρειών με πολλές κρέμες, τέτοιου είδους, που ισχυρίζονται ότι είναι αποτελεσματικές στο ξεθώριασμα των τατουάζ. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι αυτές οι κρέμες  όντως μπορούν να εξασθενίσουν ένα τατουάζ μετά από συνεχή χρήση αρκετών μηνών, αλλά η επιτυχία τους στην αφαίρεση των τατουάζ, σε οριστικό επίπεδο, είναι εξαιρετικά απίθανη.

Φυσιολογικός ορός τατουάζ: Κατά τη διαδικασία αυτή, οι καλλιτέχνες τατουάζ σβήνουν ένα τατουάζ με λιδοκαΐνη και αλατούχο διάλυμα ρίχνοντάς το πάνω στην περιοχή που έχει υποστεί δερματοστιξία. Αυτό είναι ευεργετικό κι άκρως αποτελεσματικό για τα παλαιότερα τατουάζ. Αυτή η διαδικασία είναι σχετικά αβλαβής και αρκετά οικονομική. Αν και η εύρεση ενός καλλιτέχνη τατουάζ για να εκτελέσει το έργο αυτό είναι δύσκολη.

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ: H αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ (tattoolaser.gr αφαίρεση τατουάζ) θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος μεταξύ όλων για να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα τατουάζ. Αν και είναι πιο δαπανηρή και απαιτεί κάποιες συνεδρίες,στο τέλος της ημέρας διασφαλίζει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, σχετικά ανώδυνα και αναίμακτα. Στη διαδικασία αυτή, το στοχευμένο τατουάζ εκτίθεται σε έντονους παλμούς φωτός που προέρχονται από το λέιζερ. Αυτή η ενέργεια λέιζερ οδηγεί σε καταστροφή της χρωστικής μελάνης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ελάχιστη βλάβη στο περιβάλλον δέρμα. Η δημοτικότητα της θεραπείας τατουάζ με λέιζερ έχει εκτοξευθεί στα ύψη και πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς αυτή την αξιόπιστη μέθοδο αφαίρεσης τατουάζ.