- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκ περιτροπής δραστηριοποίηση των πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών διατροφικών προϊόντων) στις λαϊκές αγορές του Δήμου Φλώρινας και Δ.Ε. Μελίτης

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχοντας υπ’ όψη :

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

  1. Για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 έως και 30.4.2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Φλώρινας ,Δ.Ε. Μελίτης , ως ακολούθως:
  1. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα και οι πωλητές θα δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τις θέσεις στην επισυναπτόμενη κατάσταση για τη λαϊκή της Τετάρτης του Δήμου Φλώρινας.
  2. Για τη λαϊκή αγορά της Δ.Ε. Μελίτης δεδομένου ότι υπάρχουν κενές θέσεις οι πωλητές οφείλουν να διατηρούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών η οποία ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  3. Για τη λαϊκή αγορά των παραγωγών του Σαββάτου οι παραγωγοί οφείλουν να τηρούν τις αποστάσεις των πέντε -5- μέτρων.
  4. Εξαιρείται της λειτουργίας της παραγράφου 2 η πώληση στις λαϊκές αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017 σύμφωνα με την Απόφασή μας με αριθμό 325 /2020 , εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.
  5. 6.Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 έως και το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.
  6. Οι προσερχόμενοι στις λαϊκές θα ενημερώνονται τηλεφωνικά από το Τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης για κάθε λαϊκή και ανάλογα με την διάθεση των πωλητών.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ