- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ψυχολογία των ημερών

Του Τάσου Βακφάρη

 

Δυστυχώς ο εγκλεισμός στο σπίτι και η καραντίνα δημιουργούν πολλά συναισθήματα που δεν είχαμε κατά νου ούτε σαν πιθανό σενάριο ακραίων καταστάσεων.

Θλίψη, απέραντη θλίψη!

Κατακλύζει την συναισθηματική σου νοημοσύνη σαν ένα σύννεφο σκοτεινό που έχει κατασπαράξει οτιδήποτε θύμιζε ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Εσωστρέφεια και καχυποψία για οποιονδήποτε πλησιάζει την ακτίνα σου με αποτέλεσμα την αυτό-απομόνωση. Αντισηπτικό ζελέ, αντισηπτικό μαντηλάκι, σαπούνι και τούμπαλιν έως ότου διώξουμε την κακιά αυτή αρρώστια που δεν έχει χρώμα και δεν γνωρίζουμε από που θα μας έρθει. Αυτή που μας επισκέφτηκε με κορώνα στο κεφάλι σαν βασιλιάς του σκότους. Άκου εκεί Κορονοϊός!!!

Ενοχές, για το αν έχεις συμβάλλει στην δημιουργία αυτής της καταστροφικής πανδημίας με τις επιλογές που επιτάσσει ο σύγχρονος κόσμος. Η αδηφαγία ΜΟΥ, ΣΟΥ, ΤΟΥ, ΤΟΥΣ..

Πόνο, μίσος και απογοήτευση στην σκέψη ότι δέχεσαι έναν βιολογικό πόλεμο. Μη κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου έχει περάσει και σε εσένα η ιδέα αυτή. Είναι λογική αντίδραση του ανθρώπου στην προσπάθεια του να κατανοήσει και να εξηγήσει αυτό που συμβαίνει.

Το ακατανόητο!

Το ανυπέρβλητο!

Φόβος, κλιμακούμενος μέρα τη μέρα για την επιβίωση σου και την εξέλιξη της υγείας σου. Άτιμος που ‘ναι ο χάροντας, βρίσκει ένα σωρό τρόπους να σε εκπλήσσει.

Μη φοβάσαι να αποδεχθείς μέσα σου το φόβο!

Όλοι λυγίζουν μπροστά σε μια συντέλεια ακόμα και εσύ!

….και κλείνεσαι..

Γυρνάς το κλειδί και κλείνεσαι και σκέφτεσαι όλα τα παραπάνω και τόσα ακόμα και ψυχοπλακώνεσαι. Ένα δηλητήριο που στάζει λίγο λίγο σε πικραίνει. Μην το πίνεις μόνος.

Μίλα..!

Έλληνα μίλα..!

Σήκωσε το τηλέφωνο και μίλα. Στείλε ένα μήνυμα σε έναν φίλο και μίλα. Χρησιμοποίησε τούτη την τεχνολογία και μίλα..

Ο φόβος και το άγχος όταν μοιράζονται ξορκίζονται και αποδυναμώνονται.

Δεν είσαι μόνος.

Είμαστε όλοι μαζί, ένα!

…και όταν περάσει αυτό ας τσακωνόμαστε και πάλι για τα πολιτικά.

Μέχρι να περάσει ο καιρός είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά.

Καλή δύναμη σε όλους.