- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε.» μπαίνει σε περιπέτειες…

Κύριε Δήμαρχε,

σε προηγούμενη επιστολή μας σας είχαμε επισημάνει ότι η επιχείρηση του Ξινού Νερού είχε αρχίσει να έχει καλό βηματισμό, καθώς πραγματοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις στο εργοστάσιο για να τηρούνται οι προδιαγραφές της παραγωγικής διαδικασίας, λαμβάναμε συνεχώς νέες παραγγελίες, ετοιμαζόμασταν να λειτουργήσουμε δεύτερη βάρδια δημιουργώντας θέσεις εργασίας κ.α.

Η αποπομπή μας και η αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει φέρει μόνο πολιτική αναστάτωση, αλλά δυστυχώς έχει βάλει την επιχείρηση σε περιπέτειες με την αξιοπιστία της να κινείται και πάλι σε χαμηλά επίπεδα. Η παραίτηση ενός ακόμα αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. είναι ένα ακόμα πολιτικό μήνυμα. Ένα από τα πολλά που αρνείστε να λάβετε και να παραδεχθείτε.

Το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει στην οργάνωση και τις πωλήσεις. Το μοντέλο «Δήμαρχος – Πρόεδρος ΔΕΤΕΠΑ – Πρόεδρος Ξινό Νερό Α.Ε. – συγκεντρωτισμός και πάλι…» είναι παντελώς αντίθετο με την αποκέντρωση λειτουργιών που είχατε εξαγγείλει προεκλογικά και ιδιαιτέρως αναποτελεσματικό σε βαθμό που να δημιουργεί άμεσα προβλήματα! Πολύ περισσότερο στην «Ξινό Νερό Α.Ε.» όπου κινείστε με άξονα τις προσωπικές σας εμπάθειες ή άλλα κίνητρα που δυσκολεύομαι να αντιληφθώ.

Το σίγουρο είναι ότι η άρνηση σας για εκτέλεση των παραγγελιών της «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό Α.Ε.», η οποία έχει συνάψει συμβάσεις με χονδρεμπόρους, έχει οδηγήσει σε συσσώρευση έτοιμων προϊόντων που παραμένουν απούλητα. Το εργοστάσιο έχει παραγωγή, έχει παραγγελίες, αλλά εσείς αρνείστε να τις εκτελέσετε.Το παράδοξο είναι ότι οι παραγγελίες αυτές είναι στις κανονικές τιμές πώλησης των προϊόντων του εργοστασίου, ενώ πληροφορίες που έχουμε από άλλους πελάτες αναφέρονται σε απεγνωσμένα τηλεφωνήματα με τα οποία προσπαθείτε να «ξεπουλήσετε» νερό, με τιμές και εκπτώσεις που ζημιώνουν την επιχείρηση.

Το εργοστάσιο στις 6 Μαρτίου 2020  παρέμεινε εκτός λειτουργίας με υποχρεωτική άδεια σε όλο το προσωπικό παραγωγής, αφού έχει «ξεχειλίσει» από απούλητο εμπόρευμα που παρακαλάτε να «ξεπουλήσετε». Ταυτόχρονα και σε αντίθεση με οποιαδήποτε φυσιολογική λειτουργία, φορτηγά πηγαινοέρχονται μισοάδεια με κόστος μεταφοράς διπλάσιο και τριπλάσιο από τα είδη που μεταφέρουν.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η προσωπική σας εμπάθεια ή ό,τι άλλο σας παρακινεί να μην πουλήσετε στην Ιωσηφίδης Ξινό Νερό Α.Ε. οδηγεί την επιχείρηση σε μεγάλες ζημίες, ενώ ταυτόχρονα η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού έχουν βάλει σε μεγάλο κίνδυνο την επιχείρηση.

Η μεγαλύτερη ζημία βέβαια είναι ότι λόγω των αποφάσεων και ενεργειών σας το κύρος της επιχείρησης στους πελάτες της – χονδρεμπόρους έχει δεχθεί και πάλι πλήγμα. Αυτό έχει ένα μεγάλο κόστος! Ποιος θα το πληρώσει;

Κύριε Μπιτάκη,

θέλω να πιστεύω ότι η εκλογή σας στη θέση του δημάρχου, στην οποία έχω συνεισφέρει προσωπικά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, δεν έγινε για να ικανοποιήσετε μεταγενέστερα εμφανισθέντα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου Αμυνταίου και όλων των δημοτών.

Θέλω να πιστεύω, ότι είστε θύμα παραπληροφόρησης και εξ αμελείας έχετε βάλει την επιχείρηση σε περιπέτειες και σ’ έναν κύκλο εσωστρέφειας και εμφυλιοπολεμικής αντιπαλότητας που μόνον ζημίες μπορεί να επιφέρει στον τόπο μας.

Θα είναι τεράστια η απογοήτευση των συμπολιτών μας, αν τελικά διαψεύσετε τις παραπάνω πεποιθήσεις μας, για το πρόσωπό σας, αφού θα αποδείξετε πλήρως,ότι υπαιτίως και δολίως τελέσατε όλα τα ανωτέρω σε βάρος της δημοτικής επιχείρησης Ξινού Νερού αλλά και του Δήμου Αμυνταίου.

Μετά τιμής

Γεώργιος Ν. Τσιρώνης

Δικηγόρος

(υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Άνθιμου Μπιτάκη)