- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λειτουργία των ΚΕΠ Δήμου Φλώρινας εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του

Σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (ΦΕΚ Α΄ 55/11.3.2020 και Α΄ 64/14.3.2020) με θέμα «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» τα περιφερειακά ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας (Περάσματος, Μελίτης και Κάτω Καλλινίκης) θα παραμείνουν κλειστά, προς αποφυγή επιδημικής διάδοσης του νέου κορωνοϊού και προληπτική προφύλαξη της υγείας συναλλασσόμενων δημοτών και υπαλλήλων. Όσοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στα συγκεκριμένα ΚΕΠ (όπως π.χ. παραλαβή εγγράφων), θα εξυπηρετούνται από 16 Μαρτίου 2020, μόνο από το ΚΕΠ της πόλης (Διοικητήριο). Τα περιφερειακά ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά όσο καιρό διαρκούν τα έκτακτα μέτρα και ισχύουν οι άδειες ειδικού τύπου των υπαλλήλων.

Το ΚΕΠ της πόλης, θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες 10.00 – 14.00 για το κοινό. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται μόνο κατόπιν  τηλεφωνικής  προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματά τους για επείγουσες υποθέσεις, να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο πιστοποίησής τους και να γνωρίζουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΜΑ κατά περίπτωση. Το ΚΕΠ θα περιοριστεί αυστηρά μόνο στη διεκπεραίωση πιστοποιημένων υποθέσεων. Η εξυπηρέτηση εντός του ΚΕΠ θα πραγματοποιείται αυστηρά μέχρι δύο πολιτών ταυτόχρονα. Οι υπόλοιποι θα αναμένουν εκτός του χώρου συναλλαγής, προς αποφυγή του ανεπιθύμητου συνωστισμού.

Επισημαίνεται ότι οι δημότες μας μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ermis.gov.gr και να αιτούνται πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, οι οποίες δύναται να τους αποστέλλονται στο προσωπικό e-mail.

Επίσης, παρακαλούνται οι δημότες μας, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν και κατ’ οίκον με τη χρήση προσωπικών κωδικών (π.χ. χορήγηση ηλεκτρονικών παραβόλων, ανανέωση κάρτας ανεργίας, πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης κ.λπ.), να το πράττουν από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή από το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο.

Τέλος, καλούνται όλοι να δείξουν ατομική υπευθυνότητα και αυτοπεριορισμό όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας, αλλά και σε όλες τις δραστηριότητές τους προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητα εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

ΚΕΠ 0320 ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Διεύθυνση : ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 1 (Διοικητήριο – πρώην Νομαρχία)

Τηλέφωνο : 2385044636 (2 γραμμές)
Fax : 2385044634
E-Mail : n.florinas@kep.gov.gr