- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας. Τιμούμε αυτήν την ημέρα διπλά: την Επανάσταση του 1821, κορυφαίο γεγονός στην ιστορία και πορεία της νεώτερης Ελλάδας αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που αναδεικνύει διαχρονικά, διδάγματα, θρησκευτικές αρχές και αξίες που κράτησαν την Ελλάδα όρθια σε στιγμές δύσκολες. Αποτίνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία.

Το 1821 η επανάσταση ξεπήδησε μέσα από ελάχιστα ευνοϊκές ιστορικές συγκυρίες. Ήταν όμως και ένα γεγονός με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια εμβέλεια. Οι Έλληνες με ομοψυχία, με γενναιότητα και αλληλεγγύη κατάφεραν να κάνουν εφικτό αυτό που έμοιαζε με θαύμα.

Ο φετινός εορτασμός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δύο ιστορικές προκλήσεις. Από την μία η πανδημία του κορονοϊού που μαστίζει όλον τον πλανήτη και από την άλλη οι συνεχείς προκλήσεις στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας που σε συνδυασμό με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη για την χώρα μας. Αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να φανούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής μας κληρονομιάς, καταθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις για την στήριξη και την αναγέννηση της πατρίδας μας. Η ημέρα της εθνικής επετείου αποτελεί σήμερα πρόκληση και πρόσκληση συσπείρωσης όλων μας.

Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτήν την δοκιμασία πιο δυνατοί.

Χρόνια Πολλά, με υγεία και αποφασιστικότητα, σταθεροί στις ίδιες ανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που αρμόζουν στο έθνος μας. Μένουμε σπίτι, σηκώνουμε ψηλά τη σημαία μας και προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία.