- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΑΡ.ΣΥ.: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ – Συμμετέχουμε στους αγώνες για Δημόσια Υγεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε την Τρίτη 7 Απρίλη, παγκόσμια ημέρα Υγείας, να γίνει πανελλαδική ημέρα δράσης και διεκδίκησης όλων των υγειονομικών και γενίκευση των αιτημάτων για δωρεάν και δημόσια υγεία από όλους τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων και του λαού.

Με βασικά αιτήματα:

Αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να λάβει αποφασιστικά μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα τεράστια κενά από ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού προσπαθεί να τα μπαλώσει με άνοιγμα ελάχιστων θέσεων εργασίας.

Αντί να χρηματοδοτήσει έκτακτα τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, αποφασίζει να διπλασιάσει τις αποζημιώσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην υγεία και να μοιράσει εκατομμύρια στα ιδιωτικά διαγνωστικά. Ενώ διενεργεί με φοβερό ζήλο ελέγχους για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, νίπτει τας χείρας της σε ό,τι αφορά την εργασία χιλιάδων εργαζομένων. Δεν διενεργεί κανέναν έλεγχο για τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας σε μαζικούς χώρους δουλειάς, την τήρηση των οδηγιών για την υποχρεωτική καραντίνα εργαζομένων. Οι ζωές των εργαζομένων κινδυνεύουν από το αχόρταγο κυνήγι των μεγάλων αφεντικών για κερδοσκοπία, κινδυνεύουν από τη διαχρονική υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Παίρνουμε τα προστατευτικά μέτρα και καλούμε σε πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων, εργατικών σωματείων, σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, μπαλκόνια, ιντερνετικές συνελεύσεις κλπ

Κανένας μόνος του-Μένουμε ενεργοί
Φοράμε τις μάσκες, αλλά δεν σωπαίνουμε!

Όχι στο φόβο που καλλιεργούν -Όχι στην εξαθλίωση που ετοιμάζουν!
Αλληλεγγύη – Ενημέρωση – Αντίσταση – Διεκδίκηση

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ