- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έκτακτη επιχορήγηση προς δήμους για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων για σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Με δελτίο τύπου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου ανακοινώνεται ότι δίνεται έκτακτη επιχορήγηση προς 244 Δήμους ποσού 1.400.000 ευρώ για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων για σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Έτσι τέρμα οι δικαιολογίες, έτσι κι αλλιώς έωλες, των Δήμων ότι δεν έχουν χρήματα κλπ. Η επιχορήγηση θα δοθεί την βδομάδα που μας μπαίνει, άμεσα δηλαδή, και οι Δήμοι θα πρέπει να προμηθευτούν το συντομότερο τις τροφές κλπ για τα χιλιάδες πεινασμένα ζώα.

Η κίνηση αυτή του Υπουργού και Υφυπουργού Εσωτερικών κ.κ. Θεοδωρικάκου και Λιβάνιου είναι η πλέον ενδεδειγμένη αφού το κράτος και όχι η ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία όταν υπάρχει βεβαίως και είναι καλοδεχούμενη, είναι υπεύθυνο για την μέριμνα και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, όλων των ειδών.

Ένα μπράβο στους δυο υπουργούς αλλά και στην φιλοζωική εκείνη κοινότητα που με συνέπεια και αγωνιστικότητα προσπάθησε όλες αυτές τις μέρες για να λειανθούν οι συνέπειες του κορωνοιού στα ζώα.

Ελπίζουμε, ότι και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα, που υπάρχει, και θα βάλει στα 6 σημεία της φόρμας την σίτιση και φροντίδα των ζώων, αδέσποτων και μη.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία