- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιώργος Τσιρώνης: Δικαίωση του αποπεμφθέντος Διοικητικού Συμβουλίου της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε.»

Κύριε Δήμαρχε τί σκοπεύετε να κάνετε, μετά από αυτήν;

Κύριε Δήμαρχε,

αποπέμψατε το παλιό Διοικητικό Συμβούλιο και εμένα από Πρόεδρο της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ» με τον ισχυρισμό ότι θέλετε να διαφυλάξετε τη νομιμότητα και ιδιαίτερα εστιάσατε στην υποχρέωση της εταιρίας να τηρεί τις διατάξεις των δημοσίων συμβάσεων του Ν. 4412/2016 και του Ν. 3852/2010 για τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεών της. Επίσης, καταλήξατε ότι η λειτουργία του τότε Διοικητικού Συμβουλίου θέτει σε κίνδυνο την ομαλή και νομότυπη λειτουργία της εταιρείας και την επιχειρηματική προοπτική της, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω την προστασία των συμφερόντων της επιχείρησης και του δήμου.

Ήδη σήμερα κύριε Δήμαρχε, όπως καλά γνωρίζετε, έχουν εκδοθεί δύο Αποφάσεις – Γνωμοδοτήσεις της ΕΑΑΔΗΣΥ η υπ.αριθ. 13/2020 και 15/2020 οι οποίες λένε ξεκάθαρα ότι:

Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι εξεδόθη, δημοσιεύθηκε και αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με στοιχεία ΑΔΑ:607ΘΟΡ1Γ-79Ρ, η με αριθμό 3/2020 απόφαση της Επιτροπής που προβλέπει το άρθρο 152 του Ν. 3463/2006, η οποία έκανε ολοκληρωτικά δεκτή την προσφυγή κατά της με αριθμό 5255/16-01-2020 απόφασης του κ. Μιχελάκη, Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, ακυρώνοντας την παραπάνω απόφαση.

Η τελευταία αυτή απόφαση ήρθε σαν καταπέλτης και χωρίς περιστροφές και περιθώρια ερμηνειών έκρινε οριστικά ότι η “ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ” ΔΕΝ υπάγεται στην έννοια της αναθέτουσας αρχής ως οργανισμού δημοσίου δικαίου και ότι “…η σύναψη σύμβασης εμπορικής αντιπροσωπείας ως κατεξοχήν συνδεόμενη σύμβαση με τον εμπορικό χαρακτήρα της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ δεν εμπίπτει στην έννοια της δημόσιας σύμβασης κατά την έννοια του ν.4412/2016 και κατά συνέπεια έσφαλε ο Συντονιστής που έκρινε αντίθετα και για το λόγο αυτό η προσβαλλόμενη απόφαση πρέπει να ακυρωθεί, δεκτού γενομένου του πρώτου λόγου της προσφυγής.”.

Οι δύο κατεξοχήν αρμόδιες Δημόσιες Αρχές έχουν γκρεμίσει συθέμελα το σαθρό οικοδόμημα που προσπαθήσατε να φτιάξετε, σπιλώνοντας την κοινωνική και επαγγελματική μου υπόληψη, όπως και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που αποπέμψατε. Το σίγουρο είναι ότι δεν μας αρκεί η νομική και ηθική δικαίωση από τις Δημόσιες Αρχές, καθώς περιμένουμε από την δική σας πλευρά που αναλάβατε την πρωτοβουλία για την αποπομπή μας, την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μας, που τόσο βάναυσα προσβάλλατε.

Τι αλήθεια σκοπεύετε να κάνετε με τον πρώην Πρόεδρο και τα μέλη του παλιού Διοικητικού Συμβουλίου; Το ερώτημα τίθεται διότι μετά την δικαίωσή μας από τις Δημόσιες Αρχές απαιτούμε την δικαίωσή μας και από τον Δήμαρχο Αμυνταίου και τον Πρόεδρο της Ξινό Νερό Μονομετοχική Α.Ε.ΟΤΑ!

 

Μετά τιμής

Γεώργιος Ν. Τσιρώνης

Δικηγόρος

πρώην Πρόεδρος της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ»

(υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ενωτική Πρωτοβουλία του Άνθιμου Μπιτάκη)