- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και τον Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας

Το Σωματείο Εμπορικών/Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φλώρινας μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ) οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο στήριξης της ΟΕΓΝΕ για την ημέρα πανελλαδικής δράσης που έχει κηρύξει για τις 7 Απρίλη.   Ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ αλλά και γνωρίζοντας τις αυξημένες, εν μέσω πανδημίας ανάγκες  για αίμα,   οργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία και καλούμε τους εργαζόμενους και τις γυναίκες  του νομού να συμμετάσχουν.

Ο λαός έχει να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά ταυτόχρονα και τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας μετά από τόσα χρόνια υποβάθμισης και απαξίωσης.  Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές παλεύοντας καθημερινά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες , με υποστελεχωμένες τις μονάδες υγείας  χωρίς  μέτρα ατομικής προστασίας, ναβρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο,  την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε καναλάρχες, κλινικάρχες και εταιρείες διοδίων.

Απέναντι σε αυτό σύστημα που ζυγίζει το κέρδος περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές, προβάλλουμε την αλληλεγγύη και την οργάνωση των εργαζομένων,  στηρίζουμε στην πράξη τα αιτήματα των υγειονομικών, μένουμε δυνατοί και παλεύουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας .

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΕΦΙΑΠ – πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Λ.Μοναστηρίου (απέναντι από τον Άγιο Δημήτριο)  την Πέμπτη 9 Απριλίου από 09:00 έως 13:00

Τηλ επικοινωνίας: 6989003929

Ο κάθε εθελοντής πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

Να είναι 18-65 ετών.

Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας.

Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

 

Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ