- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κατασκευή προστατευτικών μασκών για τον κορωνοϊό από το 1ο ΕΚ και το ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας με χρήση 3D εκτυπωτή (pics)

Με πρωτοβουλία του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Φλώρινας και σε συνεργασία με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Φλώρινας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  ξεκίνησε η παραγωγή προστατευτικών μασκών με την χρήση 3D εκτυπωτή.

Οι αξιόλογοι συνάδελφοι  Γεωργίου Σωτήριος, Δράγου Ευαγγελία και Αρβανιτάκης Ιωάννης προέβησαν στην απαραίτητη έρευνα για την σχεδίαση, την επιλογή και την προμήθεια των κατάλληλων και πιστοποιημένων υλικών.

Το μοντέλο της προστατευτικής μάσκας που επιλέχθηκε είναι της PrusaPrinters, τύπος RC3, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub, η οποία προσφέρει το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.

Αρωγός σε αυτήν την  προσπάθεια στάθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Φλώρινας. Την δράση στήριξαν το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, παραχωρώντας τους 3D εκτυπωτές τους για να επιτευχθεί μεγαλύτερη παραγωγή σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Οι προστατευτικές μάσκες που κατασκευάζονται θα προσφερθούν δωρεάν, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλώρινας και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας στο πρόσωπό τους τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας, κάνοντας το ελάχιστο που μπορούμε.

Με εκτίμηση

Η Δ/ντρια του 1ου Ε.Κ. Φλώρινας

Μαρνέρη Ευγενία