- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας: Όχι στους πλειστηριασμούς και στις απειλές κυβέρνησης – τραπεζών – επιχειρηματικών ομίλων

Προκλητικός εμπαιγμός και κοροϊδία των λαϊκών στρωμάτων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση ψηφίσματος της νυν (ΝΔ) και προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ) περιφερειακής αρχής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στο ζήτημα της υπεράσπισης των συμφερόντων των τραπεζικών ομίλων. Για τα λαϊκά στρώματα, που κινδυνεύουν σήμερα να χάσουν τα σπίτια τους, η όψιμη «ευαισθησία» τους αποτελεί προκλητικό εμπαιγμό και κοροϊδία.

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, αφήνοντας άθικτο το νομικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση άνοιξε διάπλατα τις πόρτες και για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, κατάργησε  την όποια προστασία υπήρχε για την πρώτη κατοικία και επέβαλε με το απεχθές «ιδιώνυμο», την ποινικοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζει να σφίγγει τη θηλιά των τραπεζών και των funds γύρω από το λαιμό των λαϊκών οικογενειών.

Οι παρατάξεις των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζουν αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, αφού αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι η διατήρηση του αντιλαϊκού πλαισίου και η προσωρινή παράταση της όποιας προστασίας έως το τέλος του χρόνου λόγω κορωνοϊού, μέτρο που ενδεχομένως πάρει η ΝΔ.

Το ΚΚΕ, τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα και με σχετική πρόταση 500 σωματείων, έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), για την προστασία του εισοδήματος και της κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων, όλων αυτών που δέχτηκαν με σφοδρότητα την επίθεση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε. για τη στήριξη των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, που ήδη έχουν πληρώσει πολλά, να οργανώσουν τον αγώνα τους για να παρθούν πίσω και τα νέα αντεργατικά μέτρα, που επέβαλε η κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) μέσα στην επιδημία του κορωνοϊού, να μην πληρώσουν ξανά την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Μακεδονίας θέλοντας να συμβάλλει στο δυνάμωμα της μάχης ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής  κατοικίας και στη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες, καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιου Δυτικής Μακεδονίας να πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα, αποδεχόμενο το ακόλουθο ψήφισμα:

«Πρόταση Ψηφίσματος 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενόψει της 30ης Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η όποια προστασία της λαϊκής κατοικίας και ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις αχόρταγες και εκβιαστικές ορέξεις τραπεζικών ομίλων και funds, που έχουν αποθρασυνθεί από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, σε άμεσα μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ και αγροτών. Πιο συγκεκριμένα ζητά:

Όχι στους πλειστηριασμούς και στις απειλές κυβέρνησης – τραπεζών – επιχειρηματικών ομίλων. Παύση οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλου αναγκαστικού μέτρου από τις τράπεζες».

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΑΣΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ