- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως την 2α Απρίλιου 2020 με μόνο θέμα την οριστική θέση της Κυβέρνησης (παρότι υπήρξε σαφής δέσμευση του κ Πρωθυπουργού της Χώρας κατά το διάγγελμα που απηύθυνε την 19/3/2020) ώστε να μην δοθεί σε Δικηγόρους το επίδομα έκτακτης ενίσχυσης λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων αλλά και των Υποθηκοφυλακείων/κτηματολογικών Γραφείων, Διευθύνσεων Αλλοδαπών και άλλων Υπηρεσιών συνυφασμένων με την εκτέλεση της εργασίας μας, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος να μην μπορεί πλέον να καλύψει βασικές του ανάγκες και να αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο επιβίωσης.

Το αναγκαίο αν και όχι ικανό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες (εξόδων επαγγελματικής στέγης και διαβίωσης) επίδομα «αντικαθίσταται» από ένα επίδομα κατάρτισης των επιστημόνων (!) της χώρας, διάρκειας εκατό ωρών, μέσω ΕΣΠΑ (το οποίο στο άμεσο μέλλον προφανώς θα στερηθούν κάποιοι που θα έχουν πράγματι ανάγκη επιμόρφωσης). Έτσι με κυβερνητική απόφαση ένα τεράστιο κονδύλιο ΕΣΠΑ που προσεγγίζει τα 80 εκατομμύρια Ευρώ κατευθύνεται σε ιδιωτικά Κέντρα. (πλέον της επιδότησης που θα λάβει ο κάθε επιστήμονας που θα συμμετάσχει). Το επίδομα κατάρτισης (που κατά την κυβερνητική δέσμευση θα είναι ακατάσχετο) θα καταβληθεί σε δόσεις και όχι άμεσα ενώ διατυπώνονται φόβοι ότι δεν θα περιλαμβάνονται όλοι οι συνάδελφοι στους δικαιούχους. Η Κυβέρνηση υπόσχεται την καταβολή του επιδόματος των 800€ εάν η αναστολή των εργασιών μας επιμηκυνθεί κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας εμμένει στην θέση του ότι η συγκεκριμένη παροχή προγράμματος κατάρτισης στους Επιστήμονες της Χώρας και ειδικά στους Δικηγόρους είναι προσβλητική και συνιστά εμπαιγμό στο πρόσωπο χιλιάδων, καθημερινά μοχθούν των συναδέλφων που σήμερα στερούνται κάθε δυνατότητας να εργαστούν.

 Η απόρριψη αυτής της προσβολής εκφράζεται συμβολικά με την απόφαση ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας να μην λάβει ο ίδιος την επίμαχη επιδότηση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας παραμένει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, όρθιος, δυνατός, διεκδικητικός και αλληλέγγυος προς όποιον έχει την ανάγκη μας.

Συνεχίζει να διεκδικεί σήμερα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των δικηγόρων και ανακούφισης του λαού μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ εγγυητές της υπεράσπισης κοινωνικών ελευθεριών και εργασιακών δικαιωμάτων και δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγηθούν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤ. ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΑΝΗ ΚΩΝ. ΡΙΖΟΥ