- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα τον κορωνοϊό (Covid-19)

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας, συνεδρίασε εκτάκτως, την Παρασκευή 03 Απριλίου 2020, το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στο διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, με θέμα τον κορωνοϊό (covid-19). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, εκτιμήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση στην Π.Ε. Φλώρινας και καθορίστηκε ο  συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Οι συζητήσεις των παρισταμένων επικεντρώθηκαν γύρω, από τον έλεγχο εφαρμογής των υφισταμένων μέτρων ασφαλείας, τη διαμόρφωση εγκαταστάσεων υγειονομικού χαρακτήρα, για τη περίθαλψη των ασθενών από κορωνοϊό, σε περίπτωση που το σύστημα υγείας υποστεί κορεσμό, την επαρκή στελέχωση του Γ.Ν. Φλώρινας ¨Ελένη Θ. Δημητρίου¨, την εκτεταμένη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, τη καταγραφή ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικών μέσων, τον καθορισμό του είδους της συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τον συντονισμό για την ενημέρωση των πολιτών δια των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας κ. Χρήστος Μιχαήλ,ήταν οι συντονιστές της συνεδρίασης, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης και μέλος του Δ.Σ. Φαρμακοποιών της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Λιάσης, οιΑντιδήμαρχοι Φλώρινας κ. Ηλίας Μούλελης και Αμυνταίου κ. Παναγιώτης Κιοσές, ο Διοικητής του Γ.Ν. Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Π.Ε. Φλώρινας κ.Δημήτριος Παλαιογιάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης,ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Ιωάννης Μουμουλίδης και η ιατρός από την  Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Φλώρινας κ. Αναστασία Κασκαμανίδου.

Κοινή συνισταμένη όλων όσων μετείχαν στη σύσκεψη είναι, ότι η πρόληψη και ο σωστός συντονισμός αποτελούν τα καλύτερα συστατικά, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος, που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

#Μένουμε Σπίτι για να μας βρει το Αύριο Υγιείς#