- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τα κανάλια της οργής και η οργή του Πολακη

Του Γιάννη Χριστάκη

Διαβάζω και ακούω πάντα τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του πρώην υπουργού και σημερινού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

Ο Πολάκης είναι πολιτικός που ακούγεται, κάνει σαματά. Κρίνει συχνά και καταγγέλλει με το δικό του ορεσίβιο ύφος τα κακώς καμωμένα της σημερινής κυβέρνησης.

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι με συμμάχους τους δημοσιογράφους που δουλεύουν στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να μειώσουν την πολιτική του αξία κι ανθρωπιά. Διαστρεβλώνουν κάθε τι που λέει και συγχρόνως δυσκολεύουν την πρόσβαση του στα κανάλια ώστε να μην μπορεί να αντικρούσει τις πολιτικές τους λασπολογίες. Αυτά τον κάνουν έξαλλο και διαμαρτύρεται με σκληρές εκφράσεις, τον πνίγει η αδικία.Τα αποκαλεί βοθροκάναλα και τα παρομοιάζει σαν τα τζουκ μποξ. Τους ρίχνεις κέρματα παίζουν, δεν τους ρίχνεις δεν παίζουν.

Εγώ, ως απλός πολίτης, που παρακολουθώ με ενδιαφέρον απ’ την ακριτική Φλώρινα τις αντιπαραθέσεις αυτές, αναγνωρίζω την ξεχωριστή πολιτική λεβεντιά του κρητικού απ’ τα Σφακιά που μάχεται για δίκαιη ενημέρωση.

Μ’ έχει πιάσει όμως το βλάχικο και σηκώνω την γκλίτσα μου, θέλω να εκφραστώ, να εκτονοθώ.

Είναι ολοφάνερο, κ. Πολάκη, πως όλα τα ΜΜΕ στηρίζουν με πάθος την πολιτική της ΝΔ και ωραιοποιούν τις κυβερνητικές της ασχήμιες. Όπως με πάθος και η ΝΔ στηρίζει τα οικονομικά συμφέροντα του κάθε καναλάρχη. Τι νόημα έχει λοιπόν η δική σου σκληρή αντιπαράθεση με τους δουλοπρεπείς ,όπως λες, δημοσιογράφους, όταν σύντροφοι σου και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξημεροβραδιάζουν σ’ αυτά τα βοθροκάναλα και μπαινοβγαίνουν σαν στο σπίτι τους; Έχουμε αγανακτήσει να βλέπουμε και να ακούμε καθημερινά τα ίδια συριζαιικα πρόσωπα να αλληλογαυγίζουν σαν τα σκυλιά με την Βούλτεψη, τον Άδωνι και τον κάθε Άδωνι του διεφθαρμένου συστήματος. Είναι οι πολιτικοί των καναλιών. Ζητιανεύουν δημοσιότητα απ’ τους καναλάρχες για το ατομικό τους συμφέρον. Η προβολή τους μοιράζεται απλόχερα όμως κι αυτοί ,ως υπουργοί, σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απλόχερα θα στηρίζουν τα οικονομικά συμφέροντα των καναλιών (κρατήστε αυτήν μου την πρόβλεψη).

Εσύ, κ. Πολάκη, αγωνίζεσαι για δίκαιη ενημέρωση και η ΝΔ απαντά απ’ τα έδρανα της βουλής πως «τα έντεκα εκατομμύρια τα δώσαμε στα κανάλια για την πολυφωνία».

Ο κυρίαρχος λαός μένει άφωνος! Εκείνη την στιγμή καταλαβαίνει πως οι συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν αυτοπροβάλλονται τζάμπα!

Στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκη, δεν έχουν ενιαία πολιτική αντίληψη. Ναι,να βγαίνουν στα κανάλια τα όποια στελέχη αλλά προγραμματισμένα και συντονισμένα. Τις φωνές να τις επιλέγει δημοκρατικά το κόμμα και όχι οι καναλάρχες. Γιατί σε παρατάξεις- σκορποχώρι επιβιώνουν οι πολιτικοί καιροσκόποι. Είναι αυτοί που με την συμπεριφορά τους αμαύρωσαν και συνεχίζουν να αμαυρώνουν το πλεονέκτημα της πολιτικής καθαρότητας που έχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Τέτοιες συμπεριφορές απογοητεύουν τους πολίτες και ψιθυρίζουν το γνωστό » όλοι τελικά ίδιοι είναι, την ίδια μούρη έχουν και για το δικό τους τομάρι νοιάζονται.»

Οι συριζαιοι κ. Πολάκη, δεν αρκεί μόνο να καταγγέλλουν τη ΝΔ για τα λάθη της. Πρέπει να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά και με τα δικά τους λάθη. Να καθαρίσουν και να νοικοκυρέψουν το σπίτι τους. Να αφουγκρασθούν την κοινωνία και να την πείσουν με πράξεις πως θα μπορέσουν να νοικοκυρέψουν και το μπάχαλο κράτος. Να την πείσουν πως θα εδραιώσουν την αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη που ο λαός οραματίζεται. Πρέπει να το κάνουν χθες.

Για να μην πνιγεί η ελπίδα μας, να μη σβηστεί ο ήλιος, να μη χαθεί ο δρόμος…