- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τα τελευταία λόγια (έγιναν πράξη)

-Ένα λιοντάρι έζησε όλη τη ζωή του σε ένα κλουβί ενός ζωολογικού κήπου, εκεί έχασε την ελευθερία την προσωπικότητα την αξιοπρέπεια, τσακίστηκε ο εγωισμός του, έγινε «περίγελος» των ανθρώπων.

-Τα χρόνια πέρασαν, γέρασε και λίγο πριν φύγει από την ζωή το επισκέφθηκε το πνεύμα της νύχτας. Έζησες αιχμάλωτος σε όλη την ζωή σου μέσα σε μεταλλικές μπάρες, οι άνθρωποι σου στέρησαν την ελευθερία, τώρα που «φεύγεις» πες μου την τελευταία επιθυμία σου.

-Το λιοντάρι σηκώθηκε με δυσκολία στα δυο πόδια και είπε τα τελευταία λόγια: Να δώσεις στους ανθρώπους ένα μάθημα, δώς΄τους μια πανδημία να κλειστούν μέσα, έτσι θα καταλάβουν τι σημαίνει περιορισμός και πόσο πολύτιμη είναι η ελευθερία.

-Το πνεύμα σεβάστηκε την επιθυμία του και έκανε τα τελευταία λόγια πράξη, έδωσε στους ανθρώπους αυτό που ζητήθηκε, οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια, όσοι έβγαιναν τους θέριζε η αρρώστια και όσοι έμεναν μέσα τους τρέλαινε ο περιορισμός.

-Οι άνθρωποι κατάλαβαν την αξία της ελευθερίας, της ελεύθερης μετακίνησης, ένιωσαν τον περιορισμό στο πετσί τους, βίωσαν συμπτώματα κατάθλιψης, κρίσεων πανικού και άγχους.-

Κεντρική ιδέα: Χρειάστηκε μια πανδημία για να καταλάβουν οι άνθρωποι πως νοιώθουν τα ζώα στα κλουβιά, από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο τους.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης