- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία – Πώς θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές

Τις λεπτομέρειες για την επιστροφή από την 1η Ιουνίου των μαθητών των δημοτικών σχολείων στα θρανία και της επαναλειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ανακοινώθηκε, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα μείνουν ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου. Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι επί του παρόντος δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

Παράλληλα ανακοινώθηκε για τα δημοτικά σχολεία ότι:

Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, η απόφαση για επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών βασίστηκε στους ακόλουθους παράγοντες:

Διαβάστε ΕΔΩ την εισήγηση της Νίκης Κεραμέως

Έως 31 Ιουλίου οι παιδικοί σταθμοί

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί – δημόσιοι και ιδιωτικοί – θα λειτουργήσουν έως τις 31 Ιουλίου.

Όπως είπε, οι κανόνες λειτουργίας είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς που ανακοίνωσε η κυρία Κεραμέως και περιλαμβάνουν:

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε και ειδική αναφορά στις κατασκηνώσεις λέγοντας ότι «έχει ζητηθεί άμεσα από την επιτροπή των ειδικών και ιδανικά εντός της εβδομάδας να εισηγηθούν τις αποφάσεις τους προκειμένου να αρχίσει η αντίστοιχη προετοιμασία».

Όσον αφορά την επόμενη χρονιά ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς θα υλοποιηθεί κανονικά σε συνεργασία με το υπ. Εργασίας και την αυτοδιοίκηση. Θα δοθούν vouchers για να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών που δικαιούνται να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Το ΥΠΕΣ αναζητά τρόπους για να βρεθεί λύση στο ζήτημα των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων».

Δείτε την παρουσίαση από τον υπ. Εσωτερικών:

paidikoi-stathmoi-1
paidikoi-stathmoi-2
paidikoi-stathmoi-3
paidikoi-stathmoi-4
paidikoi-stathmoi-5
paidikoi-stathmoi-6

Πηγή: protothema.gr