- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μερικές σκέψεις – απόψεις για τον διαγωνισμό του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας

Χριστός Ανέστη!

Γράφω αυτό το άρθρο με αφορμή τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας, με θέμα: «Η πόλη μέσα από τα μάτια μου.» Βλέποντας τις νικήτριες φωτογραφίες ένιωσα αδικημένος, όχι μόνο για την δική μου υποψηφιότητα αλλά και για τους υπόλοιπους συμμαθητές-συμμετέχοντες, γιατί κατά τη γνώμη μου υπήρξε χαλαρή κριτική από την επιτροπή και επιπλέον υπάρχουν καλύτερες και περισσότερο σχετικές με το θέμα συμμετοχές από τις νικήτριες φωτογραφίες.

Επιτρέψτε μου να το αναλύσω αυτό με απλή λογική δίχως όρους φωτογραφίας. Η πρώτη φωτογραφία είναι μέσα στο θέμα του διαγωνισμού αλλά δεν νομίζω ότι ήταν η καλύτερη, υπήρχε άλλη για την πρώτη θέση κατά την γνώμη μου. Η δεύτερη φωτογραφία είναι εκτός θέματος. Όσον αφορά στην τρίτη φωτογραφία δεν έχει κάτι το καλλιτεχνικό, δεν δείχνει κάτι το όμορφο.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι δεν εκφράζω τη δυσαρέσκειά μου για τους συμμετέχοντες-των οποίων τη δημιουργία σέβομαι απόλυτα- και τις φωτογραφίες τους, αλλά για την επιτροπή και τις συγκεκριμένες επιλογές της και ότι με το παρόν άρθρο επιθυμώ να εκφράσω τις σκέψεις και τις απόψεις μου χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν παρά μόνο να πω τα πράγματα έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι.

Νάκος Παντελεήμων

Μαθητής του Γενικού Εκκλησιαστικού

 Λυκείου-Γυμνασίου Φλώρινας