- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νέα απάντηση του δημάρχου Αμυνταίου στον Μάκη Ιωσηφίδη

Κύριε Ιωσηφίδη,

Αν η απάντησή σας, η οποία αναρτήθηκε και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν αποτελεί ένα ακόμη τέχνασμα για την αποφυγή του διαλόγου τον οποίο σας πρότεινα εδώ και πάρα πολύ καιρό, τότε πρόκειται για μια απάντηση η οποία διακατέχεται από εμφανή πανικό ενόψει της ορισθείσας συνάντησής μας.

Δεν αποφύγατε τον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε και πάλι προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου, τους οποίους μάλιστα αυτή τη φορά τους επεκτείνατε και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων.

Ο θεσμικός ρόλος των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, είναι η κριτική εξέταση και η αυστηρή αξιολόγηση των επιλογών της δημοτικής αρχής έτσι ώστε να επισημαίνονται τα ενδεχόμενα λάθη και οι αδυναμίες της.

Ο όρος «δεκανίκια» που χρησιμοποιήσατε για αυτούς, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητος

Οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων θα παραβρίσκονται, αν το επιθυμούν, στην αίθουσα ως παρατηρητές χωρίς να έχουν δικαίωμα παρέμβασης.

Πρόκειται για πρόσωπα – που κατόπιν δική σας πρωτοβουλίας-  έχουν γίνει κοινωνοί της επίμαχης υπόθεσης λαμβάνοντας μονομερώς τα δικά σας εξώδικα και επιστολές και η ιδιότητα τους ως αιρετών, τους παρέχει το δικαίωμα να είναι παρόντες στο διάλογο.

Σε ό,τι δε αφορά την επιλογή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την λήψη οπτικοακουστικού υλικού και συντονισμού, η επιλογή έγινε τυχαία και σύμφωνα με τους περιορισμούς που θέτει η Κ.Υ.Α. λόγω της πανδημίας για τις συγκεντρώσεις πολιτών. Η επίκληση στις δηλώσεις σας για την παρουσία όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ίσως να οφείλεται σε ανεπαρκή γνώση των υφιστάμενων διατάξεων για τους περιορισμούς, και είναι παντελώς άστοχη.

Η παρουσία λοιπόν όλων των ραδιοφωνικών σταθμών του Δήμου μας και της ΕΡΑ Φλώρινας, είναι στα επιτρεπτά πλαίσια των υγειονομικών περιορισμών.

Η ΕΡΑ Φλώρινας ως κρατικό μέσο ενημέρωσης θα ορίσει και τον συντονιστή της συζήτησης με την προϋπόθεση να είναι μέλος αναγνωρισμένης δημοσιογραφικής ένωσης προκειμένου να διαθέτει την απαιτούμενη επαγγελματική δεξιότητα.

Όμως εάν και σε αυτό το εύλογο δεν συμφωνήσετε,ορίστε εσείς όποιον δημοσιογράφο θέλετε αρκεί να καλύπτει την παραπάνω προϋπόθεση,αλλά προσέλθετε επιτέλους σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο για την συζήτηση όλων των ζητημάτων που μας απασχολούν, δεσμευόμενος ρητά και κατηγορηματικά ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης, δεν θα οχυρωθείτε πίσω από εμπορικά απόρρητα και επιχειρηματικά μυστικά.

Ο διάλογος αφορά αυστηρά δύο συγκεκριμένα ζητήματα: Της σύμβασης ανάθεσης αποκλειστικής διανομής και εμπορίας των προϊόντων της επιχείρησης και την συμφωνία για την πραγματοποίησης της επένδυσης.

Ελπίζω ότι δεν θα σπεύσετε να αρνηθείτε τους παραπάνω αντικειμενικούς και εύλογους όρους με σκοπό να αξιοποιήσετε την έλλειψη συμφωνίας ως πρόσχημα για να αποφύγετε το δημόσιο διάλογο.

Εάν παρόλα αυτά συνεχίσετε να προβάλλεται αδικαιολόγητες απαιτήσεις θα εκλάβω την στάση σας ως απόδραση της τελευταίας στιγμής και θα αναζητήσω άλλο τρόπο ενημέρωσης των δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου