- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου καταγγέλλει εμπαιγμό των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ

Τα τελευταία χρόνια ο ΕΛΓΑ από υποστηρικτής των παραγωγών, έναντι των καιρικών συνθηκών, και πάντα εκτιμώντας τις ζημίες με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, δίδοντας στους παραγωγούς αυτό που τους αναλογεί, κατέληξε να είναι διώκτης των παραγωγών της περιοχής μας.

Τις περισσότερες φορές δεν αναγνωρίζει το ζημιογόνο αίτιο το οποίο εντάσσεται στη νομοθεσία και τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ, κι όταν ακόμη το αποδέχεται, δεν έχει προσωπικό να κάνει τις εκτιμήσεις έγκαιρα, οι οποίες πολλές φορές καθυστερούν ακόμη κι έναν χρόνο, κι ακόμη κι όταν γίνονται, είναι μηδενικές για τους παραγωγούς.

Στη φετινή χρονιά είχαμε ανοιξιάτικους παγετούς έως και τις 15 Απριλίου, γίνανε δύο αναγγελίες κι ορισμένοι παραγωγοί δήλωσαν τα χωράφια τους, όσοι δε τα δήλωσαν, αυτό έγινε από ευθύνη και του προϊσταμένου ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Τομεάρχη ΕΛΓΑ Νομού Φλώρινας, οι οποίοι ακόμη και σήμερα κατά την επίσκεψή τους στα αγροκτήματα της περιοχής μας τόνιζαν πως σε κάποιες ποικιλίες το ζημιογόνο αίτιο δεν είναι ο παγετός, όταν κατά την ανθοφορία όλων των ποικιλιών διαπιστώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες έως και -6 βαθμών. Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός των παραγωγών της περιοχής μας, να δοθεί νέα προθεσμία ώστε να μπορέσουν όλοι να δηλώσουν τα κτήματά τους και στον σωστό χρόνο να γίνουν οι εκτιμήσεις ζημιών.

Είναι απολύτως αναγκαίο να παρέμβει ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Βουλευτές του Νομού Φλώρινας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Φλώρινας, αλλά και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται τα προηγούμενα χρόνια αλλά ιδιαίτερα αυτή την χρονιά. Είναι απολύτως αναγκαίο να τηρηθεί η νομιμότητα, η νομοθεσία του ΕΛΓΑ, αλλά και οι κανονισμοί που αφορούν το ζημιογόνο αίτιο του παγετού στα οπωροφόρα δένδρα.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το παρόν κοινοποιείται

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εσωτερική Κοινοποίηση: Νομική Υπηρεσία ΥΠΑΑΤ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Ν.Δ.

Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπεριφερειάρχης Νομού Φλώρινας

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δήμαρχος Αμυνταίου

ΕΛΓΑ

Πρόεδρος ΕΛΓΑ

Εσωτερική Κοινοποίηση: Νομική Υπηρεσία ΕΛΓΑ

ΑΣΕΠΑ

Εσωτερική Κοινοποίηση: Νομική Υπηρεσία ΑΣΕΠΑ