- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (μέλος ΟΓΕ) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν πανελλαδικά εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς την Τρίτη 19 Μάη

Στη Φλώρινα στις 11 πμ στην Κεντρική Πλατεία

 

Καλούμε τις μητέρες, τις εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες, τους Συλλόγους Γονέων να αντισταθούν στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες προκειμένου όλα τα παιδιά να μπορούν απρόσκοπτα να μαθαίνουν να σκέπτονται, να συμβιώνουν αρμονικά, να λειτουργούν ομαδικά, να πειθαρχούν, να διεκδικούν, να κάνουν φίλους.

Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά σε κάθε φάση, από τη νηπιακή ηλικία ως την ενηλικίωση, και θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή. Ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες υποδομές και με το κατάλληλο εκπαιδευτικό, βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία.

Το σχολείο και το πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα που έχουμε ανάγκη δε συμβιβάζεται με τη λογική του κόστους, της επιχειρηματικότητας και των χορηγιών στην εκπαίδευση. Δε χωράει στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, που συνεχίζει στα χνάρια της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι αλλαγές του νέου νομοσχεδίου κάνουν το σχολείο ακόμα πιο ανισότιμο και εξοντωτικό για τα παιδιά μας.

Την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για να μπουν και να γενικευτούν τα δίδακτρα στα προπτυχιακά μαθήματα των πανεπιστημίων, με το πρόσχημα των ξενόγλωσσων φοιτητών.   Οδηγούν στην ολοκλήρωση του “Πανεπιστημίου Α.Ε.”

 

Νέα μητέρα, εκπαιδευτικέ,

Οι συνθήκες της πανδημίας αποκάλυψαν την ανάγκη να παλέψουμε για το σχολείο που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας, και όχι να συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και κενά.

Σήμερα, απαιτούμε από την κυβέρνηση και το κράτος δωρεάν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.ά.)

ΤΩΡΑ, να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για τη μόρφωση, για τη σωματική και ψυχική υγεία όλων των παιδιών, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την  Παιδεία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που πέρασε “στα μουλωχτά” τροπολογία -ενταγμένη σε άσχετο νομοσχέδιο- που προβλέπει  ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω διαδικτύου, χωρίς μάλιστα καμία εξασφάλιση ότι δε θα μαγνητοσκοπηθεί και διαδοθεί σε άσχετα μέσα. Η βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση του μαθήματος μέσα από την τάξη όχι μόνο παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά στην ουσία ¨βιάζει” την παιδαγωγική πράξη, τη σχέση δασκάλου-μαθητών, των μαθητών μεταξύ τους, την ευαίσθητη και υπό διαμόρφωση παιδική και εφηβική προσωπικότητα, στερώντας τον αυθορμητισμό, το αίσθημα της ασφάλειας.

ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Απαιτούμε: