- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρωτότυποι τρόποι διακόσμησης

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι μια αγαπημένη διαδικασία για όλους, αφού το σπίτι μας είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας. Είναι το μέσο που διαθέτουμε για να εκφράσουμε την προσωπικότητα και την διάθεσή μας. Από τα έπιπλα μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες, η διακόσμηση είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη στη διαμόρφωση του σπιτιού.

Πέρα όμως από τα προφανή, όπως τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα, μπορείτε να διακοσμήσετε τους χώρους του σπιτιού σας με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές ιδέες για πρωτότυπη διακόσμηση

Πρώτα απ’ όλα, στη διακόσμηση των σπιτιών συγκαταλέγονται τα χρώματα στους τοίχους. Όσο κι αν δεν θα το φανταζόμασταν ίσως, οι τοίχοι είναι το κύριο σημείο της διακόσμησης, αφού αναλόγως με το πώς θα κινηθούν τα χρώματα, θα συνδυάσετε και τα έπιπλα, αλλά και τα διάφορα υφάσματα. Για τους πιο τολμηρούς, οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε έντονα χρώματα, όπως το πορτοκαλί ή ακόμα και το κόκκινο, αλλά και χρώματα όπως το μαύρο δημιουργώντας έτσι ένα βιομηχανικό στυλ διακόσμησης.

Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε τόσο τολμηρές επιλογές σε χρώματα, προτιμήστε γήινες και παλ αποχρώσεις, ενώ μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με άλλον τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε αυτοκόλλητα για τον τοίχο σας με όμορφες  παραστάσεις από την φύση ή διακριτικά μοτίβα. Αυτά θα δώσουν χρώμα στους τοίχους και μια πινελιά δημιουργικότητας.

Επίσης, χρηστικά αντικείμενα όπως τα ρολόγια τοίχου λειτουργούν ταυτόχρονα και ως στοιχεία διακόσμησης. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε κλασικά ρολόγια με λατινικούς αριθμούς ή πιο μοντέρνα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά και να ντύσετε έξυπνα τον μεγάλο τοίχο του σαλονιού σας.

Τα χαλιά είναι ένα ακόμα στοιχείο διακόσμησης που βεβαίως είναι καλύτερα να τα προτιμήσετε τον χειμώνα, αφού προσφέρουν και ζεστασιά. Μπορείτε να τολμήσετε το λευκό χρώμα, το οποίο όμως δεν συνίσταται αν έχετε μικρά παιδιά. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα σκούρα χρώματα, όπως για παράδειγμα το κεραμιδί, είναι η ιδανική επιλογή.

Τέλος, άλλος ένας τρόπος να διακοσμήσετε το σπίτι σας, και συγκεκριμένα τα παράθυρα, είναι τα στόρια. Ο συγκεκριμένος τρόπος σκίασης αποτελεί την αγαπημένη επιλογή πολλών καταναλωτών τα τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Ο κυριότερος λόγος είναι η ευκολία καθαρισμού τους σε σχέση με τις υφασμάτινες κουρτίνες. Ακόμα κι αν επιλέξετε υφασμάτινες ρολοκουρτίνες και πάλι ο καθαρισμός τους είναι ευκολότερος από τις κλασικές, αφού δεν χρειάζεται να τις βάλετε στο πλυντήριο.

Έπειτα, τα στόρια μπορείτε να τα βρείτε σε οικονομικές τιμές και σε πολλά υλικά, σχέδια, χρώματα και μοτίβα. Άρα έχετε την ελευθερία να τα ταιριάξετε και να τα εντάξετε στην υπόλοιπη διακόσμηση κάθε δωματίου του σπιτιού σας.

Μην διστάσετε λοιπόν να σκεφτείτε και να δοκιμάσετε νέους τρόπους διακόσμησης για τους χώρους του σπιτιού σας, αφού οι επιλογές στο εμπόριο είναι σήμερα αμέτρητες και ταιριαστές σε κάθε στυλ και γούστο.