- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμυνταίου για τις εξελίξεις στην Ξινό Νερό Α.Ε.

Γινόμαστε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες του νέου επεισοδίου στην εξέλιξη της υπόθεσης για την δημοτική επιχείρηση της Ξινό Νερό. Αυτή η διαμάχη, που μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν είναι, με τις σοβαρές πολιτικές τις προεκτάσεις (από την προεκλογική περίοδο που ήταν το σημαντικότερο θέμα, από Υπουργούς να λένε ότι για αυτό βγάζουν δημάρχους μέχρι τις ανακατατάξεις αντι-δημάρχων) μας δείχνει ξεκάθαρα δύο ζητήματα για τα οποία μιλούσαμε πολύ πριν τις εκλογές:

Ότι δυστυχώς οι θεσμοί της Τοπική Διοίκησης, με ευθύνη και ξεκάθαρο στόχο των κυβερνήσεων, έχουν γίνει ένα εργαλείο για να εξυπηρετούν τον Α ή τον Β επιχειρηματία και να φροντίζουν ανάλογα τις ορέξεις του και δυστυχώς δεν έχει να κάνει μόνο με την θέληση των πολιτικών προσώπων αλλά  με το συνολικό πλαίσιο που ορίζει την λειτουργία τους. Το ίδιο ισχύει και για την δημοτική επιχείρηση. Πέρα του ότι έχει γίνει βορρά στα ασύδοτα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια μιας σειράς δημάρχων και διαχειριστών της, εδώ και πολλά χρόνια, είναι αδύνατον να σταθεί και να λειτουργεί για όφελος των πολιτών μέσα σε αυτό το προκαθορισμένο πλαίσιο λειτουργίας.

Η θέση μας επαληθεύεται κάθε φορά που έρχεται αυτή η υπόθεση στο προσκήνιο. Μόνο με την ένταξή της σε έναν ευρύτερο δημόσιο φορέα και μετά από χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους και με την επάνδρωσή της με προσωπικό μόνιμο και με σταθερή δουλειά, μπορεί αυτή η επιχείρηση να αρχίσει να δουλεύει σε όφελος τόσο των κατοίκων όσο και του λαού συνολικότερα.

Όσο αφορά τον δημόσιο διάλογο ξεκαθαρίζουμε: Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι δεκανίκι κανενός Δημάρχου. Υπάρχουν άλλοι καλοθελητές για αυτό τον ρόλο. Είμαστε δεκανίκι στον αγώνα μόνο των δημοτών και των κατοίκων που φαίνεται να είναι και οι μόνοι που το χρειάζονται σε αυτή την περίπτωση! Δεν μας εκπροσωπεί ο Δήμαρχος, έχουμε φωνή να το κάνουμε μόνοι μας, αρκετή να φωνάζει τόσο για εμάς όσο και για αυτόν τον κόσμο που δεν έχει.

Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα στηρίξουμε κανέναν ιδιώτη (ούτε τον μεν, ούτε αυτόν που μπορεί αύριο να εμφανιστεί σαν νέος σωτήρας) που έχει σαν στόχο να λυμαθεί την δημόσια περιουσία μας.

Δεν θα δώσουμε ούτε άλλοθι ούτε συγχωροχάρτι σε αυτούς που ευθύνονται εδώ και χρόνια για την κατάσταση αυτήν!

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε οποιαδήποτε ενέργεια θωρακίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και να φωνάζουμε για την απόδοση ευθυνών σε όλους όσους επί σειρά ετών παίξανε πολιτικά ή κερδοσκοπικά πάνω στις πλάτες της.

Θα παραβρεθούμε στον διάλογο, όχι επειδή μας το επιτρέψατε, ούτε για “ηθική υποστήριξη” σε κανέναν, ούτε σαν σιωπηλοί μάρτυρες. Θα παραβρεθούμε γιατί σε αυτό το θέατρο παίζεται η δημόσια περιουσία των δημοτών, πράγμα που φαίνεται να το ξεχνάτε! Όσο αφορά το δικαίωμα μας για παρέμβαση είμαστε ξεκάθαροι: Όταν πλήττονται τα συμφέροντα των δημοτών και της περιουσίας τους, εμείς θα παρεμβαίνουμε με κάθε τρόπο, συγχωρέστε μας που δεν θα ζητήσουμε την άδειά σας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου

Κ. Ελευθεριάδης