- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Workshop: Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης μέσω της δημιουργίας παιχνιδιών στο Scratch

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν διαδικτυακό εργαστήρι (workshop) με τίτλο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης μέσω της δημιουργίας παιχνιδιών στο Scratch«. Το workshop θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 4 Ιουνίου και ώρα 18:00 – 20:00.

Στο workshop θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με το οικοσύστημα της γλώσσας προγραμματισμού Scratch, την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης και τεχνικές και δεξιότητες δημιουργίας εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Oι εισηγήσεις απευθύνονται σε όλους τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/rniAAucpR3WuJgFcAμέχρι και την Παρασκευή29 Μαΐου για να τους σταλούν έγκαιρα οι οδηγίες και οι σύνδεσμοι παρακολούθησης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εισηγήσεων

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας