- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα

Πρόγραμμα 600 ωρών στη «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ» θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕ.ΔΙΒΙ.Μ.), με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης).

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδίκευσης σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς που έχουν να διαχειριστούν διαπολιτισμικά περιβάλλοντα μάθησης.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά  όσους: α) ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και επιθυμούν να  ενισχύσουν τη διαπολιτισμική ετοιμότητα, β) εμπλέκονται ή προτίθενται να εμπλακούν στον τομέα της διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας είτε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. γ) απασχολούνται σε κέντρα φιλοξενίας, τάξεις υποδοχής και ένταξης προσφύγων ή μεταναστών μαθητών.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από 1η Ιουνίου έως 15 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://kedivim.uowm.gr/programs/didaskalia-tis-ellinikis-os-deyteris-xenis-glossas-se-diapolitismika-ekpaideytika-perivallonta/