- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έντονη αντίδραση από τους κατοίκους του Λιμνοχωρίου για το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στον οικισμό (video)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Τ.Κ. Λιμνοχωρίου του δήμου Αμυνταίου, μετά την είδηση περί φιλοξενίας μεταναστών σε ξενώνα εντός του οικισμού. Η πιθανολογούμενη έλευση μεταναστών και προσφύγων στην Τοπική Κοινότητα και η φημολογούμενη εγκατάσταση τους στον οικισμό, προκάλεσε την ισχυρή αντίδραση των φορέων και των κατοίκων.

Έτσι, το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιουνίου, με απώτερο στόχο να ενημερωθούν αρμοδίως για το τι πραγματικά ισχύει και το τι όχι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Αλέκος Ταμήλιας, διοργάνωσε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στον αύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου.

Το παρών στη συνέλευση έδωσαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, το σύνολο των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Τόσο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας όσο και Δήμαρχος Αμυνταίου, απευθυνόμενοι στους συμμετέχοντες δήλωσαν εξοργισμένοι για τη μη ενημέρωσή τους –όπως είπαν– από την κεντρική διοίκηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει άμεσα την κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά και προοπτική της περιοχής.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μπιτάκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής αρχής στη βούληση της τοπικής κοινωνίας και ζήτησε «ισχυρή εντολή» και ομόφωνη απόφαση από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει το δυνατόν η εντονότερη πίεση προς την πολιτεία. 

«Είμαστε κάθετοι αντίθετοι», δήλωσε μεταξύ άλλων, «σε κάθε τι που αλλοιώνει την πολιτισμική μας κουλτούρα και σε πολιτισμικότητες που είναι μεταξύ τους συγκρουόμενες, τώρα μάλιστα που ο δήμος μας προσπαθεί να βρει έναν βηματισμό διαφυλάσσοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που η φύση απλόχερα προίκισε αυτό τον τόπο. Θέλουμε «ισχυρή εντολή» και όλοι μαζί, κάτοικοι, βουλευτές και Περιφέρεια να διατρανώσουμε το αίτημα μας, πως ο δήμος Αμυνταίου, συνολικά, δε θέλει μετανάστες».

Στο ίδιο πνεύμα συμπαράστασης στην απόφαση της τοπικής κοινωνίας και η βούληση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη, η οποία μεταφέρθηκε από τον συνεργάτη του Γιώργο Ψαλλίδα.

Τέλος το λόγο πήραν κάτοικοι και φορείς, δηλώνοντας κατηγορηματικά την αντίθεση τους σε μια ενδεχόμενη εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή.

 

Πηγή: eperiskopio.blogspot.com