- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίθεση λύκων σε αυλή σπιτιού στους Λόφους

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στους Λόφους της Φλώρινας μετά την επίθεση λύκου ή λύκων σε μικρό κοπάδι προβάτων ΜΕΣΑ στο χωριό και μάλιστα ΜΕΣΑ σε αυλή σπιτιού !!!

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Χρήστου Ράππου, συνάδελφου κυνηγού και συγγενή του κτηνοτρόφου Μιλτιάδη Τασομηνόπουλου που έπαθε την ζημιά, η επίθεση έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/05/20 μέσα στην αυλή του σπιτιού του χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Η σφαγή, γιατί περί σφαγής και μακελειού πρόκειται έγινε αντιληπτή το πρωί του Σαββάτου την ώρα που ξύπνησε ο Μιλτιάδης και πήγε να ταίσει τα ζώα του. Εκεί έντρομος αντίκρισε από τα συνολικά 20 ζώα που είχε τα 7 νεκρά, πνιγμένα στο λαιμό και άλλα δέκα τραυματισμένα-δαγκωμένα στο σβέρκο.

Μόλις συνήλθε από το πρώτο σοκ ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και τον συμβούλευσε να έρθει σε επαφή με το αρμόδιο γραφείο του ΕΛΓΑ.

Ωστόσο η υπόθεση έχει και συνέχεια, καθώς το επόμενο βράδυ, δηλαδή Σάββατο ξημερώματα προς Κυριακή 24/5/20 και ενώ ο γιος του Μιλτιάδη φύλαγε σκοπιά έξω από τον φωτισμένο χώρο που έχουν τα εναπομείναντα ζώα τους, έκπληκτος αντίκρισε ένα λύκο να πηδάει την μάντρα της αυλής και να πλησιάζει προς τον χώρο των ζώων προφανώς για να τραφεί με αυτά που ήδη είχε σκοτώσει ή για να σκοτώσει και να τραφεί με τα υπόλοιπα.

Αμέσως έβαλε τις φωνές και χτύπησε ένα τενεκέ κάνοντας φασαρία και ο λύκος έφυγε όπως ήρθε.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr