- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχετήριο μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Θοδωρή Μαρδίρη προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, εύχομαι κάθε επιτυχία στον καθένα και στην καθεμιά σας.

Η απροσδόκητη εμφάνιση της επιδημίας COVID-19 μπορεί να εμπόδισε την ομαλή ροή και εξέλιξη της φετινής σχολικής χρονιάς, είμαι όμως βέβαιος ότι δεν κατέβαλε τη δημιουργικότητάσας, την αυτοπεποίθηση και την πίστη σαςότι με οργάνωση και καλή προετοιμασία η επίτευξη των προσδοκιών σας είναι εφικτή.Δίπλα σας όλο αυτό το διάστημα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ήταν οι εκπαιδευτικοί μας, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες για να υποστηρίξουν την πραγμάτωση των ονείρων σας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σάς διαβεβαιώνει ότι και φέτος έχει διαμορφώσει τις βέλτιστες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση τηςαξιοπιστίας, τουκύρουςκαι του αδιάβλητου των εξετάσεων στο σύνολο των Εξεταστικών μας Κέντρων.

Στις φετινές εξετάσεις στην Περιφέρειά μας συμμετέχουν 2132 μαθητές/τριες Γενικών Λυκείων,κατανεμημένοι σε 19 Εξεταστικά Κέντρα και 835 μαθητές/τριες ΕΠΑ.Λ.,κατανεμημένοι σε 6 Εξεταστικά Κέντρα. Παράλληλα, λειτουργούν και δύο Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα. Στη διαδικασία των εξετάσεων, που γίνονται με πιστή τήρηση των οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Ε.Ο.Δ.Υ., μετέχουν 959 επιτηρητές εκπαιδευτικοί και την υποστηρίζουν οιαναγκαίες επιτροπές 285εκπαιδευτικώνκαι το προβλεπόμενο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των Υπηρεσιών μας. ΣτοΒαθμολογικό Κέντροκαι στα δύο Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της Περιφέρειάς μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 399 εκπαιδευτικοί και το ανάλογο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Τέλος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει τους/τις υποψήφιους/ες και τους γονείς και κηδεμόνες τους ότι και φέτος σεόλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων,από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου καικαθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00,λειτουργούν σε κάθε Περιφερειακή μας Ενότητα τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης,στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους 12 Ψυχολόγοισε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ., τα Κ.Ε.Σ.Υ. και άλλες δομές ειδικής αγωγής της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Θοδωρής Μαρδίρης