- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του ΣΕΠΕ Φλώρινας

ΤΩΡΑ είναι αναγκαία η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε την στάση του Συλλόγου η οποία δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να οργανώσουν τον αγώνα και ότι συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική που είναι ευθυγραμμισμένη με την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και το κεφάλαιο που επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

 Είναι υποκρισία να λένε ότι δήθεν θέλουν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, την τροπολογία για τις κάμερες και την ίδια στιγμή να αρνούνται την απεργία.

 Αντίστοιχα οι ίδιες παρατάξεις που έχουν και στο ΔΣ της ΔΟΕ την πλειοψηφία, αποφάσισαν τρίωρη στάση, με δυνατότητα από τους συλλόγους επιπλέον τρίωρης στάσης, αντί να κηρύξουν απεργία για να δοθεί μία δυναμική, πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας.

Οι δυνάμεις αυτές αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την απεργία-αποχή που κήρυξε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για τις κάμερες. Επιπλέον, δεν πήραν καμία απόφαση για απεργία αποχή από την αξιολόγηση που έχουν κηρύξει 77 σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιατί συμφωνούν μ’ αυτήν!

Καταγγέλλουμε την στάση του συλλόγου όπου υπονόμευσε την απεργία μην παίρνοντας απόφαση για τρίωρη στάση και εμποδίζοντας έτσι την συμμετοχή αρκετών συναδέλφων που είχαν αποφασίσει να απεργήσουν.

 Είναι η ώρα όλοι εμείς να κάνουμε δική μας υπόθεση τη συζήτηση και την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική! Να παλέψουμε για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών!