- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας 365 μέρες το χρόνο και όχι μονάχα μία.

Ο εορτασμός της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εντούτοις, αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι του. Απέναντι στη φύση, απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Είναι γεγονός πως η κλιματική αλλαγή, ο τρόπος διαχείρισης των φυσικών πόρων και γενικά οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν διαταράξει τις οικολογικές ισορροπίες.

Αυτό, βέβαια, έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αντίδρασή τους, καθώς αντιλαμβανόμαστε όλοι τις επιπτώσεις που έχει η καταστροφή του περιβάλλοντος στην ίδια την ύπαρξη μας.

Στην περιοχή μας, το περιβάλλον έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται ακόμα. Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, με φυσικές ομορφιές που σπάνια συναντά κανείς και τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Απαιτείται όμως σεβασμός στη φύση και η εφαρμογή αυτών των πολιτικών που θα επιτρέψουν στο περιβάλλον να ανασάνει.

Ως δημοτική αρχή, με ευαισθησία και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, επιδιώκουμε να καταστήσουμε τον Δήμο μας αειφόρο και θερμικά θωρακισμένο.

Η έλευση του φυσικού αερίου για θέρμανση και οικιακή χρήση, η προώθηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, η μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων λειτουργίας του Δήμου, η προώθηση της πράσινης ενέργειας, η ανάδειξη, βελτίωση και συντήρηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών και δράσεων είναι στις προτεραιότητες μας.

Γιατί το περιβάλλον είμαστε εμείς. Και οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το αναδεικνύουμε. Για μας και για τις επόμενες γενιές.

Βασίλης Γιαννάκης

Δήμαρχος Φλώρινας