- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Δήμαρχος δεν κατάλαβε!

Διαβάζω την προχθεσινή δήλωση του Άνθιμου Μπιτάκη (Δημάρχου Αμυνταίου) για τους πρόσφυγες και δεν πιστεύω στα μάτια μου:  «Το ζήτημα είναι να κρατήσει η κυβέρνηση την υπόσχεσή της ότι μετά τη 1η Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχουν μετανάστες σε ξενώνες», αφού νωρίτερα παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος είχε την ενημέρωση από τον πρόεδρο του Λιμνοχωρίου πως θα φιλοξενηθούν μετανάστες ή πρόσφυγες στον ξενώνα του χωριού.

Δηλαδή:

  1. Δεν τον ενημέρωσε κανένας από την Κυβέρνηση ότι θα τοποθετήσουν μετανάστες στον δήμο του και αυτός δεν κατάλαβε ότι τον φτύνουν, νόμιζε ότι ψιχαλίζει.
  2. Δεν θα κάνει τίποτα απλώς ελπίζει ότι σε λίγους μήνες (την 1η Σεπτεμβρίου) θα εξαφανιστούν αυτοί οι άνθρωποι ως δια μαγείας.

Σήμερα, στην λαϊκή συνέλευση του Λιμνοχωρίου, δήλωσε εξοργισμένος για τη μη ενημέρωσή του (κάλλιο αργά παρά ποτέ) από την Κυβέρνηση. Στην συνέχεια όμως δήλωσε το απίστευτο «Θέλουμε «ισχυρή εντολή» και όλοι μαζί, κάτοικοι, βουλευτές και Περιφέρεια να διατρανώσουμε το αίτημα μας, πως ο δήμος Αμυνταίου, συνολικά, δε θέλει μετανάστες».

Εγώ ξέρω ότι την εντολή οι Δήμαρχοι την παίρνουν στις εκλογές. Μετά φέρνουν το βάρος της ευθύνης των αποφάσεών τους. Και μάλιστα δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τους Προέδρους των χωριών και τους Βουλευτές.

Ο Δήμαρχος μπαίνει μπροστά και συμπαρασύρει τους υπόλοιπους. Δίνει αγώνες. Δεν περιμένει ισχυρές εντολές, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην κάνει τίποτα και να ρίξει το φταίξιμο στους άλλους.

Άνθιμε μπες μπροστά και δώσε τους αγώνες σου για να σε ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Αλλιώς θα καταλάβουμε όλοι ότι λες παχιά λόγια για να χαλαρώσουν οι αναστατωμένοι κάτοικοι του Λιμνοχωρίου.

Υ.Γ. Δεν έχω τίποτα με τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους και μακριά από μένα κάθε ρατσισμός. Όμως σε μία κοινωνία που κλείνουν όλα τα εργοστάσια της ΔΕΗ και ελπίζει στον ισχνό τουρισμό της δεν επιτρέπεται σε καμία Κυβέρνηση να δίνει την χαριστική βολή.

 

Δ.Χ.