- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Φ.Ο.Ο.Φ. συντηρεί ορειβατικές βρύσες (pics)

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, από την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησε μια προσπάθεια καλλιέργειας πηγών, καθαρισμού αλλά και ανάδειξης ορειβατικών βρυσών στα βουνά της Φλώρινας.

Με συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Λεωνίδα Καλυβιάνο και με την συνδρομή του ορειβάτη Λάζαρου Αλεξίου, πραγματοποιήθηκε καλλιέργεια της πηγής πλησίον του καταφυγίου του ΦΟΟΦ στο Παλιοχώρι στο ύψωμα Φτερούγες Νίκης. Ο ΦΟΟΦ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συγκεκριμένης πηγής, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες του καταφυγίου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και συντήρηση της βρύσης στο ύψωμα 1033, που κατασκευάστηκε από τον επίτιμο πρόεδρο του ΦΟΟΦ κ. Κωνσταντινίδη Νικόλαο.

Τέλος πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στις βρύσες που βρίσκονται στο 9ο χιλ. Φλώρινας- Πισοδερίου, που κατασκευάστηκε από τον Βαγγέλη Ταμουτσέλη, αλλά  και στο 12ο χιλ. Φλώρινας- Πισοδερίου, βρύση που ανακαινίστηκε  από τον ΦΟΟΦ το 2005.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Βαλίνα Ρόζα δήλωσε ότι ο ΦΟΟΦ, θα συνεχίσει την προσπάθεια συντήρησης και ανάδειξης πηγών των βουνών της Φλώρινας, ενώ πρόκειται στο άμεσο μέλλον να  κατασκευαστούν  και άλλες βρύσες  αξιοποιώντας τον πλούσιο υδατικό πλούτο των βουνών μας.